Fortfarande inga spår efter fotbollslag fast i grotta

Uppdaterad 2018-07-04 | Publicerad 2018-06-25

Under tisdagen fortsätter sökandet efter de fotbollslag bestående av tolv fotbollsungdomar som tros vara fast i en grotta i norra Thailand.

Vägen till grottan har blockerats efter kraftigt skyfall och nu letar räddningsteam efter pojkarna.

– Vi måste hitta barnen idag. Vi har hopp om att de är vid liv någonstans, säger provinsguvernören Narongsak Osottanakorn till nyhetsbyrån Reuters.

En motorcykel och elva cyklar hittades utanför ingången till grottan som ligger i nationalparken Tham Luang Nang Non i  Chiang Rai-provinsen i norra Thailand. Intill fanns fotbollsskor och ryggsäckar.

Den lokala fotbollsklubben har bekräftat att sakerna tillhör ett ungdomslag som saknats sedan lördag eftermiddag lokal tid. Spelarna är mellan elva och sexton år gamla.

Ingången till grottan har på grund av kraftigt regn blockerats. Myndigheterna tror att fotbollslaget tagit sig in i grottan tillsammans med sin 25-åriga tränare under lördagen. Strax innan de försvann lades en bild upp på Facebook med hela laget samlat.

– Just nu hoppas vår familj på att barnen som är fast inne i grottan är tillsammans och säkra och att de inväntar att myndigheterna kommer och räddar dem. Det är vad jag hoppas på, säger Noppadol Kantawong, pappa till en av de saknade pojkarna, till Thai PBS.

”Tror att de är vid liv”

När pojkarnas tillhörigheter hittades inledde flottans undervattensenhet sin räddningsaktion rapporterar Bangkok Post.

– Jag tror att de alla fortfarande är vid liv men de kan vara utmattade.. vi borde få goda nyheter idag, säger Arparkorn Yookongkaew, kommendörkapten vid flottan, till nyhetsbyrån Reuters.

Enheten har gått ner på en nivå av fem meter och undersökt håligheter i grottan men hittills inte hittat något spår av pojkarna.

Under regnsäsongen brukar ingången till grottan stängas på grund av säkerhetsskäl. Anställda på nationalparken har tvingats avbryta sitt eftersök på grund av de stora vattenmängderna.

Under tisdagen finns fortfarande inga spår efter pojkarna och eftersöket fortsätter.

– Vi måste hitta barnen idag. Vi har hopp om att de är vid liv någonstans, säger provinsguvernören Narongsak Osottanakorn till nyhetsbyrån Reuters.