Ambulans kom inte fram till pojke – felparkerade bilar i vägen

Publicerad 2020-08-17

En liten pojke behövde ambulansvård efter ett sjukdomsfall på en badplats i Karlsborg.

Men ambulansen kom inte fram på grund av felparkerade bilar och en överfull parkering.

– Det är ett jättebekymmer, säger Anderas Olofsson, stationsbefäl på Skövdepolisen, till Skövde Nyheter.

Helgens värmebölja har lockat badsugna gäster över hela landet till sjöar och hav. Parkeringen vid Djäknesundets badplats i Karlsborg blev snabbt överfull vilket ledde till att folk felparkerade sina bilar längs hela riksväg 49 på väg mot sjön, skriver Skövde Nyheter.

På lördagsförmiddagen larmades ambulans när en liten pojke på badplatsen behövde sjukvård. Men de felparkerade bilarna gjorde så att ambulansen inte kunde ta sig fram till pojken.

– De fick åka till en hamn några kilometer bort och ta båt för att ta sig fram, säger Andreas Olofsson, stationsbefäl på Skövdepolisen, för tidningen.

Inget nytt problem

Han menar att det inte är något nytt problem men att det blir påtagligt när en olycka uppstår och räddningstjänsten behöver komma fram.

Förra veckan rapporterade polisen om parkeringskaos vid Djäknesundet. Redan då uppmanade polisen badgästerna att inte parkera felaktigt.

– Det är i stort sett omöjligt i nuläget för räddningstjänsten att ta sig fram. Det är ett jättebekymmer förstås. Jag vill att budskapet ska komma fram, säger han till Skövde Nyheter.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln