Härligt vårväder på fredagen – sedan blir det sämre

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Passa på att njuta av fredagens fina vårväder.
Foto: Magnus Jansson Klarin
Passa på att njuta av fredagens fina vårväder.

Passa på att njuta av fredagens fina vårväder. Det är meteorologens bästa tips inför helgen som annars bjuder på mest molnigt väder.

– Fredagen ser ut att bli väldigt härlig, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Längtar du efter varmare väder, blå himmel, sol och svaga vindar. Då ska du passa på att ta till vara på fredagens väder.

– De moln som vi har haft de senaste dagarna drar bort under natten till fredag. Morgonen blir ganska kall med minusgrader och blå himmel. På dagen stiger temperaturen till strax över sex grader. Det kommer att vara både sol och svaga vindar, så fredagen ser ut att bli väldigt härlig, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Ostadigt resten av helgen

Redan under natten till lördag börjar det dock mulna på i Uppsala, och på lördagen kan en del nederbörd falla över Uppsalaborna.

– Vi har ett regnområde som drar upp söderifrån. Det ser ut att drabba Götaland och inre delarna av Svealand värst. Förmodligen slipper Uppsala regnet, men det kan komma att falla lite lättare regn.

Och söndagens väder?
– Till söndag drar det in lite torrare väder, vilket gör att det kommer att bli disigt och dimmigt tidigt på förmiddagen. Det lättar under dagen som annars bjuder på en del moln, men kanske också en liten gnutta sol. Temperaturen hamnar kring 4–5 grader, men det blir lite blåsigare.

Foto: Hagen, Fredrik / TT NYHETSBYRÅN
På vissa håll i Uppsala har de redan visat sig, om två veckor kan vårblommorna få en ny ärlig chans.

Då kan våren komma på riktigt

Något vinterväder ser det inte ut att bli Uppsala, även om den kommande veckan bjuder på en hel del nederbörd. Men efter regn kommer – kanske vår.

– Vi har just nu lite ostadigare väder som gör det lite svårare att förutspå några längre prognoser. Men det finns tendenser som pekar på att vi kan få varmare och torrare väder någon gång efter nästa vecka, alltså om två veckor. Men det är lite för tidigt att lova.

Publicerad:

LÄS VIDARE