Predikade om coronaviruset – nu är han död

Uppdaterad 2023-01-12 | Publicerad 2020-04-15

Pastorn Gerald Glenn predikade i slutet av mars om coronaviruset för sin församling i Virgina, USA.

”Gud är större än detta fruktade virus”, sa han till församlingen i slutet av mars.

Nu har han själv dött i covid-19.

Biskop Gerald Glenn.

Evangelistpastorn Gerald Glenn skapade rubriker i USA när han vägrade följa myndigheternas order om social distansering.

Fastän den amerikanska regeringen avrått från sociala sammanhang med fler än tio personer fortsatte hans gudstjänster.

– Jag är övertygad om att Gud är större än detta fruktade virus, sa han till sin församling i Virginia den 22 mars, enligt CNN. Han fortsatte predika om hur han inte var rädd för döden.

Dog strax därpå

Mindre än två veckor senare bekräftades det att både Gerald Glenn och hans fru testats positivt för covid-19 och i lördags dog Glenn.

I ett inlägg på Facebook skriver New Deliverance Evangelistic Church om pastorns familj och uppmanar följare att be för hans fru:

”Samtidigt som familjen sörjer sin patriarks tidiga död har de fler anhöriga som kämpar för att överleva denna hemska pandemi.”

PODD Så hårt kan coronaviruset slå mot svenska jordbruket

Sveriges bönder kan drabbas hårt av coronakrisen när säsongsarbetare från utlandet inte har möjlighet att ta sig hit. Arbetslösheten ökar lavinartat i landet och frågan är om de som blivit permitterade borde få jobb inom lantbruket? Vilket är det värsta scenariot vi står inför? Det tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen