May hotas av myteri för att rädda avtal

Slutet nära för Theresa May enligt källor

Av: Ebba Thornéus, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Storbritanniens premiärminister Theresa May hotas av avgångskrav sedan det rapporterats om att flera av hennes ministrar sägs vara beredda att begå myteri.

Mays vara eller inte vara kommer avgöras på måndagens kabinettmöte, och enligt källor till The Sunday Times är hennes dagar som premiärminister räknade.

På mötet väntas Theresa May hotas av massavgång om hon frivilligt inte avgår från sin post. May tros dock kunna få stöd för sitt brexitavtal av partikamraterna om hon lovar att inte leda samtalen när Storbritannien och EU går in i nästa förhandlingsfas om ett utträde, skriver BBC med hänvisning till högt uppsatta källor inom Konservativa partiet.

Uppgifterna kommer dagen efter att brittiska medier rapporterat att flera ministrar i Mays regering ska vara i färd med att begå myteri mot den hårt ansatta premiärministern.

Enligt Bloomberg är det även minst sex ministrar som i stället vill se David Lidington

Theresa May
Foto: Matt Dunham / TT
Theresa May

Kuppmakarna uppges i stället vilja se den brexitförespråkande ministern Michael Gove som tillfällig premiärminister fram till valet i maj 2022.

Andra namn som det spekulerats om är ministrarna David Lidington och Jeremy Hunt.

Enligt källor ska Mays dagar nu vara räknade och enligt Tim Shipman, politikredaktör på The Sunday Times ska en anonym minister sagt att hon är borta inom tio dagar.

Mays stab har tillbakavisat alla uppgifter om att hon skulle vara beredd att kliva åt sidan för att rädda sitt avtal.

Samtidigt som Mays framtid är oklar demonstrerade hundratusentals London-bor under lördagen, med krav på en ny folkomröstning.

Publicerad:

LÄS VIDARE