Katten föddes med två ansikten – kan jama och äta samtidigt

Uppdaterad 2020-05-26 | Publicerad 2020-05-24

Kyla Kings katt födde sex kattungar – och en tredjedel. En av ungarna föddes nämligen med två ansikten.

Nu hoppas familjen få tillbringa så mycket tid som möjligt med ungen ”Biscuits and Gravy”, men dessa katter lever oftast inte så länge.

– Vi är inte superoptimistiska men den verkar ganska livlig, säger maken BJ King.

Kyla King bor på en gård i Oregon, USA tillsammans med sin man BJ King. En dag var det dags för hennes katt att föda, och när hon närmade sig kattlådan fanns där fyra, mycket små kattungar.

Bakom mamman fanns ytterligare två, men en av dem stack ut. Kattungen hade nämligen två små nosar, fyra stängda ögon och två jamande munnar, skriver CBS news.

Kyla skickade ett foto till sin man och skrev: Vi har 6–1/3 kattungar nu!

Här visar Kyla upp sin nyfödda kattunge Biscuits and Gravy.

Biscuits and Gravy

Att katter föds med två ansikten är ovanligt, men inte helt främmande. Dessa kallas för Janus-katter, efter guden med samma namn som ofta dök upp med två huvuden enligt mytologin.

För kattungen, som fått namnet Biscuits and Gravy är framtiden är oviss. De flesta Janus-katter lever bara en dag, men en katt levde till 15 års ålder.

– Vi är inte superoptimistiska men den verkar ganska livlig, har en god aptit och verkar må bra, säger BJ King till TV-kanalen.

Biscuits and Gravy on Facebook Watch

Efter bara några dagar kunde speciella kattungen både jama och äta – på samma gång.

– Jag vet inte hur jag ska ta hand om den på rätt sätt för att den har två munnar som ska mättas. Men jag kommer göra mitt bästa, säger Kyla.

Familjen delade bilder på den nyfödda kullen på Facebook som genast spreds världen över. Många har frågat om de kan få adoptera kattungen, men familjen vill njuta av all tid de kan få tillsammans med Biscuits.

Följ ämnen i artikeln