Misstänkt föremål i Kungsängen var ofarligt

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Pontus Lundahl/TT
Polisen spärrar av området kring kommunhuset i Kungsängen i Upplands-Bro kommun väster om Stockholm, där ett misstänkt farligt föremål har hittats.

Det misstänkt farliga föremål som hittades utanför kommunhuset i Kungsängen, väster om Stockholm, under onsdagen bedöms av polisen som ofarligt. De boende som fick lämna sina bostäder under insatsen har fått återvända.

Tidigare under morgonen ombads de som bor i området att stanna inomhus och ett Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) utfärdades. Ett stort område spärrades av.

De bombtekniker som undersökte föremålet bedömde det som ofarligt. Kriminaltekniker kommer nu att undersöka platsen. Avspärrningarna kommer efter hand att hävas, men en mindre avspärrning kommer att vara kvar så länge teknikerna arbetar.

Tågtrafiken vid Kungsängens station, som tidigare stoppades, har släpps på igen.

I samband med hanteringen av föremålet fick vissa boende i fastigheter intill lämna byggnaderna. De har nu fått återvända.

– De har gjort en undersökning och vi har bara avspärrning runt själva platsen. De boende har fått komma tillbaka och de som inte har kunnat ta sig till sina arbetsplatser har släppts förbi, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt olaga hot.

Publicerad:

LÄS VIDARE