Beväpnade män rånade Rusta - flera gripna

Publicerad 2017-07-05

En butik i Eskilstuna har utsatts för ett väpnat rån.

Flera gärningsmän tilltvingade sig en kassa och flydde sedan från platsen i ett fordon.

– Polisen slet ut personen ur bilen och grep honom, det var dramatiskt, säger ett vittne till Aftonbladet.

Överfallslarmet från Rustabutiken i Eskilstuna inkom till polisen klockan 14.07 på onsdagen. Två män, beväpnade med kniv, rånade butiken på en okänd summa kontanter. Enligt polisen gick den ena rånaren fram till kassörskan och hotade denna med kniv, medan den andra gärningsmannen stod vid ingången.

– De rånade en kassa men än så länge kan jag inte uttala mig om godset, säger Eric Björkholm, vakthavande befäl vid polisen i Region Öst.

”Dramatiskt gripande”

Gärningsmännen flydde sedan från butiken i en bil. Ett stort polispådrag sökte efter rånarna och lyckades spåra bilen efter en halvtimme.

– Och då slog vi stopp på fordonet och i bilen satt det tre personer som nu är gripna för grovt rån, säger Eric Björkholm.

Enligt polisen är männen födda 1998, 1997 och 1993. De ska vara kända av polisen sedan tidigare. Vid 17-tiden besutade åklagare att anhålla männen.

Ett vittne som Aftonbladet talat med beskriver gripandet som dramatiskt.

– Flera poliser ryckte ut honom ur bilen och slängde ner honom i backen, de satte på honom handklovar och tryckte ner honom, det var obehagligt och stressande från en början, säger vittnet.

Butikspersonalen ska inte ha skadats fysiskt.

– Men det är klart att det är chockartat att bli utsatt får rånare som är beväpnade med knivar, säger Eric Björkholm.

Följ ämnen i artikeln