Pojke misshandlad med batong – efter chattbråk

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Det började med ett bråk i en chatt och slutade med en brutal misshandel. Nu kan ett gäng med tonårspojkar dömas för att ha misshandlat en pojke med knytnävar och ett batongliknande föremål, skriver Jnytt.

Det var i januari som högstadiepojken var på väg från en idrottslektion i Idrottshuset på Väster i Jönköping när han blev överfallet av ett gäng på fem killar.

Gruppen ringade in högstadiepojken så att han skiljdes från sina vänner. De ska ha varit delvis maskerade och beväpnade med ett batongliknande tillhygge. Tonårspojkarna gav de sig på högstadiepojken med knytnävar och batongslag. De slog pojken i ansiktet, bakhuvudet, ryggen och på ena armen. Misshandeln ska ha varit så allvarlig att pojken började blöda, skriver Jnytt.

Kastat ”batongen”

Efter att ha misshandlat pojken lämnade gärningsmännen platsen. Två av dem kunde senare gripas i Jönköping och föremålet som använts som batong hittades i en soptunna.

Bakgrunden till bråket ska vara ett bråk som började dagen före. De inblandade ska ha grälat i en chatt på appen House party. Efter bråket i chatten bestämde sig gärningsmännen för att leta rätt på högstadiepojken.

Nekar till brott

Enligt åklagaren var misshandeln planerad eftersom gänget som sökte upp pojken var beväpnade och hade maskerat sig. Åklagaren anser också att misshandeln ska bedömas som grov samt gör ett ansvarsyrkande som gäller medhjälp till grov misshandel. De fem tonårsmännen som står åtalade nekar till brott.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN