Oroligheter i Malmö i natt – elva omhändertagna

Uppdaterad 2022-04-18 | Publicerad 2022-04-17

Under natten mot måndag utbröt oroligheter även i Rosengård i Malmö där bilar sattes i brand och polisen möttes av stenkastning.

11 personer har omhändertagits av polisen efter nattens händelser.

– Situationen vi sett i Malmö under påskhelgen är helt oacceptabel, säger Petra Stenkula, polisområdeschef i Malmö.

Oroligheter bröt ut i Malmö under söndagskvällen och natten mot måndagen. Flera personer satte eld på bildäck, soptunnor och bråte i stadsdelen Rosengård i Malmö.

Polisen tvingades köra in med bilar för att kunna skingra folkmassan. På plats möttes flera poliser av stenkastning och poliserna svarade med tårgas.

I samma veva startade en brand på Rosengårdsskolan och flera bilar i området stod i lågor. Räddningstjänsten kallades till platsen.

Senare under natten meddelade polisen att man fortfarande var kvar i Rosengård.

Polisen lyckades kontrollera situationen och flera personer kunde frihetsberövas, skriver de på sin hemsida.

- Vi har agerat snabbt och resolut och har gott hopp om att kunna nå framgång i respektive utredning då vi har ett gediget filmmaterial att gå igenom, säger Petra Stenkula.

Tre personer greps

Flera polisanmälningar har gjorts om bland annat våldsamt upplopp, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grov mordbrand.

Polisen har även gjort anmälningar om sabotage mot blåljusverksamhet och skadegörelse.

Totalt har 11 personer omhändertagits efter nattens oroligheter i Malmö. Tre av dem greps och har anhållits på beslut av åklagare.

Polisen kommer att arbeta trygghetsskapande under dagen med bland annat ökad synlighet på flera platser i Malmö och i regionen.

  • Lina Thorén
    18 april 2022
    Foto: Johan Nilsson/TT

    Flera bilar brinner i Rosengård. Polisen är på plats med ”ett stort antal” kravallbussar och använder bland annat tårgas för att skingra folksamlingar och stoppa våldsamheterna.

  • Johan Edgar
    18 april 2022

    Det brinner på Rosengårdsskolan. Polis har säkrat området så räddningstjänsten kan köra fram och påbörja släckning, uppger polisen på sin hemsida.

  • Lina Thorén
    18 april 2022
    Foto: Johan Nilsson / TT

    Flera bränder ska ha anlagts i området kring Ramels väg i Rosengård. Ett stort antal enheter från polis och räddningstjänst försöker hantera oroligheterna.

  • Lina Thorén
    18 april 2022
    Foto: Johan Nilsson/TT

    Bild från Ramels väg på Rosengård, strax efter midnatt. Polisen är på plats med med ett stort antal kravallbussar och använder tårgas för att skingra folk.

  • Lina Thorén
    18 april 2022

    Ett fordon brinner med öppna lågor på Hårds väg på Rosengård, ingen räddningstjänst syns på platsen, rapporterar Sydsvenskan.

    Polisen skriver på sin hemsida att flera personbilar brinner i området.

ANNONS