Ryska burgarkedjans bakslag – pommesbrist

Publicerad 2022-07-09

Det råder pommesbrist på McDonalds efterträdare i Ryssland.

För lite import av rätt potatis gör att strips har tagits bort från menyn.

Det kan dröja till hösten innan tilltugget är tillbaka.

McDonalds avslutade sin verksamhet i Ryssland till följd av kriget i Ukraina och fick byta både namn och logga. Sibiriske affärsmannen Alexander Govor köpte upp kedjan i juni och ”Tasty and that's it” blev nya namnvalet.

Köerna var långa när snabbmatskedjan öppnade i början av juni men nu har företaget drabbats av ett stort bakslag. På grund av potatisbrist har vissa restauranger i landet tagit bort strips från menyn helt och hållet, skriver BBC och hänvisar till ryska medier.

I ett uttalande säger företaget att man förväntar att pommes frites kan vara tillbaka på menyn till hösten. Tills dess får kunderna nöja sig med burgare, nuggets och läsk.

Ryssland förnekar

Företaget skyller varubristen på att 2021 bar dålig skörd och gjorde att ”rätt sorts potatis” inte kunnat levereras det här året. Företaget säger också att det beror på att det för närvarande är svårt att importera potatis från andra leverantörer, skriver ryska statliga nyhetsbyrån Tass.

På Telegram förnekar landets jordbruksdepartement uppgifterna och säger att det finns potatis i överflöd. Inlägget döptes till ”There are potatoes – and that's it”.

”Den ryska marknaden är väl försedd med potatis. Dessutom kommer grödor från den nya skörden redan nu, vilket utesluter att det skulle vara brist” skriver de.

Rysslands ”McDonalds” nya logga sägs föreställa en hamburgare och två pommes frites.

ANNONS