Nattsvart i studion när Rapport fick tekniska problem

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Rapport mörkade nyheterna – bokstavligt talat.

Tekniska problem gjorde att skärmen bakom programledaren blev nattsvart.

– Alla inblandade undrade lite vad som hände, säger SVT-programledaren Lisbeth Åkerman som stod i den nedsläckta studion.

I Rapports 18-sändning presenterade mångåriga programledaren Lisbeth Åkerman nyhetsinslagen som vanligt.

Men på skärmen bakom henne var det helt svart.

– Som ni ser är det ovanligt mörkt i studion under den här sändningen. Det beror på att vi har stora problem med vår grafik, sa Lisbeth Åkerman innan hon lämnade över till väderprognosen. Även den blev lite annorlunda, eftersom meteorologen Tora Tomasdottir inte kunde presentera vädret framför kartan som hon vanligtvis gör.

Foto: Skärmdump från Rapport i SVT

När Aftonbladet ringer upp Lisbeth Åkerman efter sändningen berättar hon att man jobbar för fullt för att försöka få igång grafiken till nästa sändning.

– Problemet var också att kommunikationen mellan mig och kontrollrummet var helt nedsläckt, så min redaktör fick komma in i studion och berätta att det var såhär, säger hon.

Efter 23 år i rutan är hon van vid att smärre tekniska missöden kan dyka upp.

– Det är bara att försöka guida tittarna så långt man kan, och nyhetsinslagen fungerade ju som vanligt. Det känns lugnt och vi kommer att få till det här, säger hon.

Du är inte mörkrädd då?

– Nä, det kan jag inte säga. Men alla inblandade undrade ju lite vad det var som hände. Det är tur att vi har Tora som är så duktig på att berätta om vädret i alla fall, säger Lisbeth Åkerman.

Publicerad: