Metallstod borta – meddelande i marken: ”Bye bitch”

Mystisk lastbil lämnade platsen precis innan

Uppdaterad 2020-12-10 | Publicerad 2020-11-29

Den mystiska metallstoden som nyligen plötsligt hittades i Utahs öken är lika plötsligt försvunnen.

Lokala myndigheter uppger att den förts bort av ”okänd part”.

– Allt som fanns kvar var ett meddelande i marken intill, där det stod ”bye bitch”, uppger Riccardo Marino.

En blänkande, tre meter hög metallstod, mitt i Utahs öken. Aftonbladet rapporterade i går om den mystiska upptäckten som förbryllat allmänheten. Nu uppger lokala myndigheter att den mystiska metallstoden, som påminner starkt om monoliten i filmen 2001: A Space Odyssey – har förts bort av “okänd part”, en eller flera främmande personer, rapporterar bland andra CNN.

Försvinnandet kan nu komma att utredas polisiärt, då föremålet klassas som privat egendom. Men vem det tillhör, och varför och hur objektet placerats där, är ännu oklart.

Riccardo Marino uppger att han var den förste som upptäckte att metallstoden — som oftast beskrivs som en monolit, vilket inte är korrekt eftersom den är ihålig — var borta.

Marino berättade om upptäckten i ett inlägg på Instagram på lördagen.

– Vid halv tolv på kvällen fredag 27 november anlände vi till platsen för Utah-monoliten. Allt som fanns kvar var ett meddelande i marken intilll, där det stod ”bye bitch”. Intill meddelandet hade någon urinerat. Någon hade just stulit statyn, och vi var de första på platsen, skriver Marino.

Han berättar också att han och hans kompis mötte en lastbil när de körde mot platsen för metallstoden i Lockhart Basin. Lastbilen forslade bort ett stort föremål, med öppen baklucka.

– Jag tänkte en sekund att det var monoliten, men efter att ha kört i åtta timmar så lade vi de tankarna åt sidan, skriver Marino.

Flera personer har varit på platsen efter försvinnandet, bland annat J B Davies, som lagt upp ett foto från platsen – utan metallstod – på sajten Reddit.

A post shared by Sierra Van Meter (@sierra_rosevm)

PODD Mysteriet med monoliterna

Aftonbladet Daily med Clas Svahn, journalist och vice ordförande i riksorganisationen UFO-Sverige.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Följ ämnen i artikeln