Visby ute i sista sekunden – 400 meter kö till Systembolaget

Publicerad 2021-06-24

Gutar med nubbe i sikte. Kön ringlade lång i solgasset under torsdagen.

Nu vallfärdar svenskarna för att handla alkoholen till midsommarfirandet. Bara i Visby ringlar en 400 meter lång kö till Systembolaget.

– Jag är otroligt imponerad av våra kunder hittills, säger Jesper Lagerberg, butikschef för Systembolaget i Visby till Hela Gotland.

Ingen verkar vara beredd att chansa med nubben till midsommar i Visby. Med sedvanligt pandemiavstånd har gutar och turister radat upp sig i väntan på att få handla förnödenheterna på Systembolaget inför midsommar.

Hela 400 meter mäter kön som börjar vid Systembolaget på Östercentrum i Visby, fortsätter förbi Märtas Café och till övergångstället vid Solbergabadet, rapporterar Hela Gotland.

Väl inne i bland hyllorna så uppges ruljansen vara god.

– När man väl är framme i butiken så går det väldigt snabbt och enkelt att handla hos oss och vi har varor så det kommer att räcka till alla. Trycket för oss är normalt. Det går lätt för kunderna att handla när det aldrig är mer än 42 personer i butiken, säger butikschef Jesper Lagerberg till Hela Gotland.

– Jag är otroligt imponerad av våra kunder hittills. Från utbrottet i mars 2020 har alla skött det schysst och det har varit extremt få incidenter.