Claudia, 8, mirakelräddad från dödlig cancer

Publicerad 2014-06-10

Familjen planerade hennes begravning.

Men lilla Claudia, 8, vägrade ge upp.

Och blev först i världen att överleva den extremt ovanliga hjärntumören.

Läkarna sa att hjärntumören skulle ta åttaåriga Claudia Burkills liv. Inte mindre än fyra gånger fick hennes familj beskedet att det bara handlade om dagar innan hon skulle dö. Föräldrarna hade till och med börjat planera hennes begravning.
Men då skedde det som ingen vågat hoppas på.
Claudia, som bor i Lincolnshire i västra England, har genomgått en experimentell behandling som kallas Milano-protokollet. Hon har bland annat fått en av de mest intensiva kemoterapier som ett barn någonsin utsatts för, rapporterar brittiska tidningen Daily Mirror.
På lördagskvällen fick familjen beskedet: Claudia är fri från cancern.
"Claudia är inte längre klassad som obotligt sjuk. Ett mirakel har inträffat. Jag kan inte sluta skaka," skrev mamman på den Facebooksida som familjen använt för att samla in pengar till cancerforskning.
"I dag är den första dagen på väldigt länge som jag kan titta våra fyra underbara barn i ögonen och veta att jag inte behöver planera en begravning för ett av dem under den närmsta tiden," säger mamman enligt Daily Mirror.
Claudia var bara fem år och hade just kommit hem från en familjesemester när den aggressiva och mycket ovanliga hjärntumören upptäcktes 2011.
Claudia fick diagnosen metastatisk pineoblastoma. Enligt The Mirror drabbas bara ett fåtal människor i Storbritannien av den cancerformen per år.
Sedan sjukdomen bröt ut har hundratusentals människor följt Claudias kamp via Facebook. Efter lördagens glädjebesked flödade grattishälsningar och lyckoönskningar in.

"Det här ger oss alla hopp. Vilken stark, fantastisk flicka," skriver en person.
Tumören har skadat Claudias hjärna. Men familjen är övertygade om att flickans hälsa kommer att fortsätta förbättras.
– Vi är de lyckligaste människorna i världen, säger mamman enligt Daily Mirror.