Arbetsförmedlingen tvingas avbryta kontorsnedläggning

Av: Sandra Killgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Arbetsförmedlingen stoppar nedläggningen av sina kontor.

Samtidigt som några av de redan nedlagda kontoren kan öppnas på nytt.

Det avslöjar Centerpartiets vikarierande partiledare Anders W Jonsson i en intervju i SVT.

Januaripartierna har nu enats om att Arbetsförmedlingen ska finnas kvar i samtliga kommuner där de lokala kontoren har stängts eller planerar att stängas. Beslutet meddelas av Centerpartiets vikarierande partiledare Anders W Jonsson i dag.

– Vi har i regleringsbrevet kommit överens om att Arbetsförmedlingen får i uppdrag att på samtliga ställen där man beslutat om en nedläggning ska man nu se till att det finns en ändamålsenlig lokal närvaro, säger Anders W Jonsson i en intervju i SVT :s serie Mats möter.

Arbetsförmedlingen stoppar nedläggning av kontor
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arbetsförmedlingen stoppar nedläggning av kontor

Stark kritik

Arbetsförmedlingen uppgav tidigare i år att man planerar att stänga 132 kontor landet runt. Samtidigt som var tredje anställd, 4 500 personer, skulle bort.

Myndighetens hårdbantning gav upphov till stark kritik och en förhandling om huruvida nedläggningen kunde mildas eller stoppas inleddes mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna.

”Se ut på olika sätt”

Nu har Januaripartierna enats i frågan, rapporterar SVT.

Centerpartiets vikarierande partiledare Anders W Jonsson uppger att partierna kommit överrens om att Arbetsförmedlingen blir kvar i samtliga kommuner där de lokala kontoren har stängts eller planerar att stängas.

– Det handlar om fysisk närvaro, sedan kan det här se ut på lite olika sätt. Där har vi inte låst oss. Det blir upp till Arbetsförmedlingen att hitta bästa tänkbara sätt. Men det ska finnas möjlighet att möta Arbetsförmedlingen på plats på de här ställena, säger Anders W Jonsson, till SVT.

Publicerad: