Publicerad:
Uppdaterad:

Hästen Keso blev skuren över hela kroppen – avlivas

Av: Viktor Adolfsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Stoet Keso hittades på måndagen med svåra skärskador i sin box hos Burlöv ryttarförening. Nu berättar ägaren Mathilda Johansson, 23, att Keso kommer att avlivas.

– Veterinärerna kan inte garantera att hon ska bli bra, säger hon till sajten Hippson.

Mathilda Johansson, 23, skulle hämta sina nycklar hos Burlöv ryttarförening i Arlöv sent på måndagskvällen. Det var då hon upptäckte att någon var fel med det unga stoet Keso. Hästen hade tre sår på halsen och när Mathilda rundade boxen upptäckte hon ytterligare knivsår på baken.

Nu berättar ägaren Mathilda att Keso kommer att avlivas.

– Veterinärerna kan inte garantera att hon ska bli bra och i vilket fall väntar en lång rehabiliteringstid. Men jag väljer att ta bort henne, hon ska inte behöva lida för min skull, säger hon till Hippson.

1 av 2 | Foto: Mathilda Johansson
Keso, 3.

Ännu ingen misstänkt

Både veterinär och polis konstaterade efter händelsen att såren är knivskador och en anmälan om djurplågeri upprättades. Polisen har enligt Hippson varit och samlat in bevis hos ryttarföreningen men det finns fortfarande ingen misstänkt i ärendet.

1 av 6

Händelsen har skakat alla medlemmar i föreningen och många är chockade av vad som hänt.

– Jag tappade det lite grann. Först förstod jag ingenting, men när jag väl gjorde det så föll jag ihop. Jag grät och skakade, det är ofattbart, sa Mathilda Johansson på tisdagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: