60-åring högg ihjäl moderns ex – förblödde i fåtölj

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:
Över tre års fängelse väntar för 60-åringen.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Över tre års fängelse väntar för 60-åringen.

60-åringen satt och söp med sin mors före detta.

Av en oklar anledning högg han då honom till döds.

Malmö tingsrätt har nu dömt mannen till flera års fängelse.

Tidigare i somras väcktes åtal mot en 60-åring malmöit som misstänktes för att ha knivhuggit sin vän till döds.

Domslutet har nu kommit från Malmö tingsrätt, som dömer mannen för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Den numera avlidna mannen hade tidigare levt ihop med 60-åringens moder. I mars träffades de båda männen och drack stora mängder alkohol ihop.

Högg i låret

Den höga promillehalten har gjort att 60-åringen enbart har vaga minnesbilder från händelsen men av en oklar anledning började männen att bråka.

Då tog 60-åringen en jakt- eller fiskekniv och högg sin vän i låret, två gånger om, med en längre stunds mellanrum. Skadorna orsakade skador på två av benets stora kärl och vännen förblödde kort därpå i 60-åringens fåtölj.

Enligt polis som 60-åringen samtalade med efter vännens död har mannen återberättat händelseförloppet bakom dödsfallet 10–20 gånger.

Dispyt om modern

I tidigare polisförhör har det nämnts att dispyten kunde handla om 60-åringens mor, men det är ingenting som har gått att bekräfta.

Tingsrätten skriver dock följande i sin dom:

”Allt talar istället för att en dispyt av någon anledning blossat upp i omedelbar eller nära anslutning till gärningen. Med hänsyn till de inblandade personernas kraftiga alkoholkonsumtion behöver det nödvändigtvis inte ens ha rört sig om något som för utomstående framstår som något som ger anledning till missämja.”

Har erkänt brotten

Påföljden för de begångna brotten har bestämts till tre års och sex månaders fängelse. Han ska även betala skadestånd på över 240 000 kronor till dödsboet och den avlidna mannens barn.

Mannen har erkänt de faktiska omständigheterna och medgett ansvar för båda brotten han åtalades för.

Fotnot: Tidigare stod det att mannen enligt polisuppgifter utdelat 10–20 hugg, men det har nu rättats till att han berättade om händelseförloppet 10–20 gånger.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN