Uppgifter: Vattennivå i damm ska sänkas

Publicerad 2022-10-28

Ett arbete med att sänka vattennivån i en damm i Vetlanda pågår just nu.

Det rapporterar Vetlanda-Posten.

Enligt källor till tidningen vill polisen sänka nivån i dammen för att hitta försvunna Toves väska, klädesplagg och hennes mobiltelefon.

Enligt uppgifter till den lokala tidningen Vetlanda-Posten pågår just nu nu en sänkning av vattennivån i en damm i Vetlanda kommun.

Vattnet ska, enligt tidningen uppgifter, sänkas till en nivå som inte skadar dammens ekosystem.

Kommunens miljö- och byggkontor ska ha konsulterats inför vattensänkningen.

Åtgärden görs på uppdrag av polisen. Utredarna hoppas att man, efter att ha sänkt vattennivån, ska kunna göra fynd som kan leda utredningen av försvunna Tove, 21, framåt.

Väska, kläder och telefon

Enligt en källa till Vetlanda-Posten har polisen inte fått några uppgifter om någon kropp.

Man vill sänka nivåerna för att hitta personliga tillhörigheter som väska, klädesplagg och mobiltelefon. Räddningstjänsten och Missing people har tidigare sökt i och omkring åtskilliga avttendrag i kommunen. Både lämgs med strandkanter och i vattnet.

I och omkring den aktuella dammen har man tidigare också sökt. Räddningstjänsten har letat från båtar och man har också sökt under vattenytan med sonar.

Det har gått nästan två veckor sedan Tove försvann.

Två unga kvinnor sitter häktade, på sannolika skäl misstänkta för människorov.

Fåordig åklagare

Polisen har flera spår som man i nuläget försöker följa upp. Det uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

”Vi arbetar för närvarande brett tillsammans med polisen med flera spår i förundersökningen”, säger kammaråklagare Adam Rullman i pressmeddelandet.

”Alla tips som bedöms vara intressanta och som skulle kunna bidra till att föra utredningen framåt undersöks, men vi kan inte gå in på några detaljer om exakt vad som görs”, säger han vidare.