Advokat hoppar av mål – anklagelser om läcka

TT

Publicerad 2021-02-05

Södertörns tingsrätt handhar det aktuella målet. Arkivbild.

En advokat som anklagas för brott mot tystnadsplikten lämnar sin roll som försvarare i ett mål rörande ett kriminellt nätverk i Stockholm, rapporterar Expressen.

Advokaten och en kollega till honom har nyligen anmälts av åklagare vid Södertörns åklagarkammare till Justitiekanslern (JK) och Advokatsamfundet, anklagade bland annat för att ha läckt hemlig information till ledaren för det kriminella nätverket.

JK har redan meddelat att man inte inleder någon förundersökning mot advokaterna. Ärendet utreds i stället av Advokatsamfundet.

Åklagare Anna Stråth som leder utredningen kring nätverket har tidigare uppmanat tingsrätten att frånta advokaten hans uppdrag i det aktuella målet med anledning av misstankarna.

"Undertecknad begär sitt entledigande (...) Jag har inga anspråk på ersättning”, skriver nu advokaten till tingsrätten, enligt Expressen.

– Åklagaren har ingen invändning mot advokatbytet och beslutet hade redan varit fattat om vi inte hade haft tekniska problem. Formellt kommer det att ske under eftermiddagen, säger Kian Moazzez Amraée, ordförande i målet, till Expressen.

Följ ämnen i artikeln