Ölen kan sina mitt i brittiska pubfesten

Publicerad 2021-04-26

Efter månader av lockdowns har de brittiska pubarna kunnat öppna upp igen.

Men nu kommer beskedet som kan sätta stopp för britternas stora fest: ölen håller på att ta slut.

– Efterfrågan har fullkomligt överträffat våra redan väldigt optimistiska prognoser, säger ölföretaget Heineken till Daily Mail.

I två veckor har pubarna i Storbritannien tillåtits ha öppna uteserveringar efter månader av coronalockdowns.

Miljontals britter har flockats till landets ölträdgårdar och uteserveringar. Men riktigt hur ölsugna de var hade ingen räknat med.

– Över tio miljoner vuxna i England har tagit sig tillbaka till de brittiska pubarna och många av dem har unnat sig själva en mycket efterlängtad öl, säger Heineken UK till Daily Mail.

Företaget säger också att de redan hade väldigt optimistiska prognoser för återöppningen av pubarna men att de fullkomligt överträffats.

Ölen sinar

Den stora efterfrågan på öl har lett till att ölen nu riskerar att ta slut.

Enligt Daily Mail är det dessutom bara en bråkdel av landets alla pubar som har kunnat öppna. Det är nämligen bara pubar med stora uteserveringar som får öppna och det är få som har den kapaciteten.

Men ölen håller ändå på att sina.

Boris Johnson.

Jobbar dygnet runt

Heineken, som är en av landets stora ölleverantörer, har på grund av det här begränsat pubarna till att bara ta emot tre fat öl per vecka i ett försök att dryga ut landets öllager, enligt Daily Mail. Dessutom säger de till tidningen att de har ökat produktionen i ett försök att möta den enorma efterfrågan.

– Vi jobbar dygnet runt med det här, säger företaget till tidningen.

Följ ämnen i artikeln