Politiker häktad misstänkt för flera våldtäkter mot barn

Uppdaterad 2021-05-01 | Publicerad 2021-04-30

En politiker i Vimmerby misstänks ha våldtagit ett barn vid flera tillfällen.

Mannen häktades på valborgsmässoafton och nekar till brott.

– Jag anser att bevisningsläget är gott, säger åklagare Charlotte Genberg.

En politiker i Vimmerby kommun har häktats misstänkt för grov fridskränkning samt flera fall av våldtäkt mot barn, vilket Dagens Vimmerby rapporterat om.

Mannen har haft flera förtroendeuppdrag i kommunen. Han anhölls tidigare i veckan av åklagare och häktades på valborgsmässoafton i Kalmar tingsrätt. Mannen är även ålagd restriktioner.

– Han är häktad på sannolika skäl och nekar till brott, säger kammaråklagare Charlotte Genberg.

Flera fall av våldtäkter

Den grova fridskränkningen ska ha pågått från 2016 fram till gripandet och våldtäkterna ska ha ägt rum mellan 2012 och 2015. Samtliga brott har begåtts i Vimmerby kommun.

– Våldtäkterna har skett vid upprepade tillfällen under dessa år. Den grova fridskränkningen gäller olika gärningar, säger hon.

Genrebild. Mannen häktades på valborgsmässoafton.

”Det gäller en nära relation”

Mannen och målsägande har en relation till varandra.

– Jag vill inte kommentera närmare vilken koppling den misstänkte och målsägande har med risk för att röja målsägandes identitet, men det gäller en nära relation, säger Charlotte Genberg.

Polisen har tagit telefon och dator i beslag i väntan på vidare utredning. Den misstänkte mannen ska förhöras på nytt. Flera förhör ska även hållas med ett antal vittnen.

– Vi ska se om det finns något som är av intresse för utredningen gällande de digitala beslagen, sedan får vi se var vi landar. Det är i ett tidigt skede, men det ser bra ut och jag anser att bevisningsläget är gott, säger Charlotte Genberg.