Förnamnen som tjänar mest i Malmö – så heter han och hon

Av: Rasmus Thedin

Publicerad:
Uppdaterad:
Vissa namn kan lägga mer pengar i spargrisen varje år. Arkivbild.
Foto: TT
Vissa namn kan lägga mer pengar i spargrisen varje år. Arkivbild.

Ålder, bostadsort, yrke och kön är alla faktorer som påverkar vår inkomst.

Men hur är det med namn? Vad ska man döpa sina barn till i Malmö om man vill att de ska tjäna mycket pengar?

Att ett visst namn har en högre, eller lägre inkomst än ett annat beror givetvis på flera andra faktorer. Till exempel kan ett visst namn vara vanligare högre upp i åldrarna, och därför dras inkomsten upp.

Men ser man bara till siffrorna svart på vitt, kan man till exempel se att i Malmö tjänar Carl mer än Karl. Christina mer än Kristina och Eric mer än Erik. Så ett “c” i namnet kanske bidrar. Elisabeth tjänar även mer än Elisabet. Och Margaretha mer än Margareta.

Aftonbladet har kikat på de 100 vanligaste namnen bland män i Malmö, och de 100 vanligaste namnen bland kvinnor i Malmö. Vilka av dem tjänar egentligen bäst? Är det Erik? Eller kanske Alexander?

Åsa bättre än Maja

Svaret är Håkan. I Malmö har Håkan en årsinkomst på 365 081 kronor. Det är ungefär dubbelt så mycket som Gabriel och Viktor drar in. Näst mest tjänar Mats, med en årsinkomst på 351 298 kronor.

Bland kvinnorna är det Annika som är mest framgångsrik. Hennes årsinkomst på 288 309 är högst i staden. Tätt efter Annika kommer Åsa med 288 200 kronor om året. Heter man Maja är medelinkomsten ungefär den halva. Och Felicia och Amanda tjänar bara en tredjedel.

Medelinkomsten för Håkan och Annika i hela landet är dock 2 000, respektive 7 000 kronor högre än i Malmö.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE