Äntligen – snart kan du ta bort meddelanden på Facebook

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

Alla har nog varit där någon gång – att man ångrat ett meddelande man skickat till någon via chatt-appen Facebook Messenger. Men snart kan den tiden vara förbi. Facebook planerar nämligen att lansera en ”ångraknapp”, skriver Techcrunch.

Vi är nog många som har saknat den – ångraknappen som kan trolla bort meddelande som man råkat skicka fel eller ångrar att man ens skrivit. Nu kan en sådan knapp bli verklighet på Facebook Messenger, det skriver bland annat tekniksajten Techcrunch.

Även om vi inte har något att lansera i dag har vi nyligen bekräftat att vi har för avsikt att lansera en sådan här funktion, och vi planerar fortfarande att göra det”, säger Facebook i ett uttalande till sajten.

Redan i våras uppdagades funktionen när det visade sig att några av Mark Zuckerbergs meddelanden raderats från mottagares inkorgar. Detta rörde upp känslor och vissa menade att det visade på maktmissbruk. Men nu ska alltså funktionen bli tillgänglig för alla.

Kan ångra sig en viss tid

Som det är nu kan du endast radera meddelanden från din egna inkorg – men inte från mottagarens. Med en ångraknapp ska meddelanden försvinna från båda inkorgarna.

Techbloggaren Jane Manchun Wong säger sig ha kommit över en prototyp av knappen och hur den ska komma at se ut. Enligt henne kommer ångrafunktionen att endast finnas tillgänglig en viss tid efter att man skickat sitt meddelande.

Techbloggaren Jane Manchun Wong har kommit över en prototyp.
Foto: Twitter
Techbloggaren Jane Manchun Wong har kommit över en prototyp.

Det finns dock en del utmaningar med funktionen. Till exempel att se till att den inte kan utnyttjas av mobbare som kan trakassera via chatten för att sedan radera bevisen.

På Instagram och Snapchat kan man redan ångra meddelanden. Men på dessa plattformar används chattarna snarare till att skicka bilder och filmer – medan Messenger är mer till för skriftlig konversation. Därmed är funktionen välkommen hos användarna, skriver Tech Crunch.

Publicerad:

LÄS VIDARE