Polisen sköt man i benet efter knivhot

Av: Fanny Westling

Publicerad:

En man i 50-årsåldern knivhotade en passagerare och förare på en spårvagn i Oslo.

När polisen kom dit vägrade mannen lyssna på deras order.

– Ett varningsskott avfyrades utan effekt, därefter sköt vi honom i benet, säger insatsledaren Per Ivar Iversen till norska VG. 

På tisdagsförmiddagen ringde en spårvagnsförare polisen och berättade att han blev hotad av en man med kniv, skriver norska VG. Efter det ska mannen sagt att han hade en granat i sin väska.

När polisen kom fram vägrade mannen följa deras order om att lägga ner sitt vapen. De försökte desarmera honom med hjälp av pepparspray, men det fungerade inte heller. 

Då sköt polisen honom.

– Ett varningsskott avfyrades utan effekt, därefter sköt vi honom i benet, säger insatsledaren Per Ivar Iversen till norska VG. 

Hotade passagerare

Han sköts på en gräsmatta precis vid en trottoar. Där fick han första hjälpen innan han kunde transporteras till Ullevål sjukhus. Enligt polisen var mannen vid medvetande.

Utöver föraren blev ytterligare en person på spårvagnen knivhotad av mannen. Men enligt polisen är det bara den misstänkte förövaren själv som skadats i spårvagnsdramat.

Ett vittne på plats berättade att mannen verkade farlig och vägrade ge upp.

– Han viftade med kniven, säger vittnet till VG.

Bombgrupp på plats

Bombgruppen har letat igenom den väska som mannen sagt att det skulle finnas en granat i, men inga farliga föremål hittades.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Däremot vet de ingenting om hans uppsåt eller varför han knivhotade föraren och passageraren.

Publicerad:

LÄS VIDARE