Pensionärspar odlade cannabis i källaren

TT

Uppdaterad 2019-06-06 | Publicerad 2019-06-05

Ett pensionärspar i Värmland odlade cannabis i källaren i hopp om att få ihop pengar till att köpa ett hus vid havet i Georgien. Arkivbild.

Ett hus vid havet i Georgien var pensionärsparets mål. För att snabbt få ihop pengar till drömmen startade de en avancerad knarkodling i källaren i Värmland tillsammans med två män i 40-årsåldern. De fyra odlarna åtalas nu för grovt narkotikabrott, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

I slutet av 2017 ska den 77-årige mannen och hans 65-åriga hustru ha börjat bygga om källarplanet på sitt röda trähus till fyra olika odlingsrum. När polisen avslöjade dem ett drygt halvår senare fann de drygt 15 kilo cannabis, vilket visade sig vara parets tredje skörd,.

Pensionärsparet har erkänt brott och förklarat att de lockats av att tjäna snabba pengar. Kvinnans försvarare hävdar att hon inte förstått vad hon varit delaktig i och mannens advokat bestrider rubriceringen grovt narkotikabrott och anser att hans klient "närmast agerat som en vaktmästare och bara vattnat plantorna".

De två männen i 40-årsåldern som också står åtalade misstänks ha övertalat paret att börja odla cannabis och stått för utrustning och kunskap.