Nya uppgifter: Körde 150 km/h innan dödsolyckan

Uppdaterad 2020-06-20 | Publicerad 2020-06-19

Nu klarnar bilden kring dödsolyckan i Sörfors – då fyra tonåringar omkom och två skadades svårt.

Bilen körde mellan 150 och 160 kilometer innan den voltade av vägen, enligt polisens granskning.

Fyra 16-åriga pojkar omkom och två unga tjejer skadades i en svår bilkrasch i Sörfors för tre veckor sedan. Och nu har polisen en tydligare bild av vad som hände den tragiska söndagsmorgonen då ungdomarna var på väg tillbaka från en bilträff i Hassela.

Av bilens data- och styrsystem framgår det att bilens krock-kuddar utlöstes i 120 kilometer i timmen. Av det har polisen sedan kunnat räkna ut att bilens hastighet innan kraschen var mellan 150 och 160 kilometer i timmen på 70-vägen, skriver Sundsvalls tidning.

Ljus vid olycksplatsen vid Sörfors strax utanför Sundsvall.

Hamnade utanför vägen

Sedan ska ett av bilens hjulpar ha hamnat utanför vägbanan och föraren försöker troligtvis bromsa innan hon förlorar kontrollen över bilen, berättar Alexandra Bergström, trafikbrottsutredare vid polisen till tidningen.

När bilen far ut i diket voltar den in i ett skogsparti.

– Bilen bryter av några trädstammar och tumlar ner för en slänt och landar på sidan, säger Alexandra Bergström.

Vårdas på sjukhus

Exakt vad som orsakade olyckan vet man inte i nuläget. Den 19-åriga kvinna som körde bilen skadades svårt i kraschen och vårdas fortfarande på sjukhus och polisen har fortfarande inte kunnat prata med henne om händelsen. Läget för den 14-åriga flicka som skadades i kraschen mår bättre, men även hon vårdas på sjukhus.

Fyra ungdomar dog och två skadades i olyckan.

ANNONS