Heidies fot smälte i sanden – efter grillmys på stranden

Publicerad 2022-07-27

Det började med grillning och skratt med massa vänner för Heidie Wenzel, 33, på en strand i Åhus i juli.

Men ett kliv och några sekunder resulterade i fruktansvärda brännskador.

– Det var som att foten smälte av den varma sanden, berättar hon.

Under en helg i juli skulle Heidie Wenzel, 33, tillsammans med massa vänner och deras barn avnjuta en härlig dag på stranden i Åhus.

De hade tagit med en klotgrill som de placerade rakt ner i sanden, så att den inte skulle välta. Efter att ha grillat några timmar tog en av vännerna ner grillen till vattnet för att släcka den.

Ovetandes om detta tog Heidie ett kliv rakt ner i den skållheta sanden där grillen precis hade stått.

– Jag skrek till och det svartnade för ögonen när det hände. Jag fastnade i smärtan och stod nog kvar i några sekunder innan jag fattade vad som hände, säger hon.

Med en bultande smärta sprang hon ner till vattnet för att kyla foten. Hennes man Jonas bar sedan upp henne till bilen och körde fort till akuten.

”Foten smälte”

Till en början trodde hon inte att det var så allvarligt, men väl på akuten visade det sig vara kraftiga brännskador.

– Det var som att foten smälte av den varma sanden. En del sand hade smällt in i huden som de fick tvätta bort. Det blev riktigt djupa skador.

Hon berättar om en obeskrivlig smärta.

– Det gjorde så fruktansvärt ont, jag har ändå fött två barn och brutit en arm. Men det går inte att jämföra smärtan med nått.

Just nu är hon sängliggandes och väntar på att få besked om operation för hudtransplantation. Efteråt väntar lång läketid och rehabilitering.

– Jag är inne på sjukhuset varannan dag nu för att lägga om skadorna och förhoppningsvis blir det operation på måndag. Det kommer ta lång tid innan jag kan gå normalt igen. Men det kommer ju aldrig läka helt, det kommer bli ärr över hela foten.

Vill varna allmänheten

Heidie vill nu varna andra så att inte fler ska råka ut för samma sak.

– Jag hade aldrig hört talas om detta innan. Att sanden drar till sig värmen på det sättet och att det kan bli så fruktansvärda skador.

Men trots smärtan och den jobbiga avslutningen på semestern låter hon ändå positiv.

– Tänk om det hade varit någon av barnen. Det var tur i oturen att det var jag som vuxen. Eller att jag hade trampat i med båda fötterna eller fått det i ansiktet.

Följ ämnen i artikeln