Örebro

Kvinna försvunnen – sista spåret vid åkant i Örebro

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

Den 97-åriga kvinnan försvann i fredags och vid Svartåns kant hittades hennes rollator övergiven.

Men trots omfattande dykinsatser är kvinnan fortfarande borta.

Nu har en man i 45-årsåldern häktats misstänkt för människorov.

Den 97-åriga kvinnan försvann i fredags och vid Svartåns kant hittades hennes rollator övergiven.
Den 97-åriga kvinnan försvann i fredags och vid Svartåns kant hittades hennes rollator övergiven.

Natten mot fredag, klockan 01.13, anmäldes kvinnan försvunnen från sin lägenhet i Örebro.

Tidigare under torsdagen hade hemtjänsten varit hemma hos kvinnan. Men när de kom tillbaka på natten var hon och hennes rollator borta.

Tidigt på fredagsmorgonen hittades rollatorn på en brygga vid Svartån i Wadköping. Polisens misstänkte att kvinnan kunde ha fallit i vattnet och dykare tog vid i sökandet.

Men ingenting hittades och samtidigt fick polisen information om att ett brott skulle kunna ligga bakom kvinnans försvinnande.

En man i 45-årsåldern anhölls senare samma dag och i går häktades han misstänkt på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, för människorov.

Vad som ledde fram till gripandet har polisen inte velat säga men mannen, som nekar till brott, ska känna den 97-åriga kvinnan.

Beskrivs som ensamvarg

Den nu misstänkte mannen har tidigare avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff för mordbrand. 2005 tände han eld på en pastorsexpedition där han arbetade i hopp om att dölja att han inte hunnit klart med församlingens bokföring i tid.

Han tog med sig en bensindunk och två stenar, en av dem med ordet Jesus på, till pastorsexpeditionen. Han kastade stenarna genom rutan och tände sedan eld på lokalen.

Då, 2005, när hans kollegor förhördes beskrev de mannen som asocial och något av en ensamvarg, någon som inte ens hälsade när han kom till jobbet.

Mannen ska dock ha upplevts som betydligt gladare och mindre problemtyngd efter branden – tills datorn kunde räddas ur den brandskadade byggnaden och det då framkom att han inte bokfört någonting alls för året som gått.

Sökandet efter den försvunna 97-åriga kvinnan fortsätter och polisen efterlyser allmänhetens tips och iakttagelser. Kvinnan har kortklippt grått hår, men det är oklart vad hon för kläder på sig när hon försvann. Hon har även en hörselnedsättning.

Vet du något? Kontakt polisens ledningscentral i Region Bergslagen på 114 14.
 

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

En man har häktats vid Örebro tingsrätt misstänkt för människorov. Arkivbild.
Publisert:

LÄS VIDARE

Man häktad misstänkt för människorov

ÄMNEN I ARTIKELN

Örebro

Försvunna personer

Kidnappning

Region Bergslagen

Brott