Ilskan på Ica: Män i sportbil stjäl familjeparkeringarna

Publicerad 2022-08-25

Ett parkeringsbråk har blossat upp på Ica Maxi i Torslanda.

Män i sportbilar anklagas för att stjäla familjeparkeringsplatserna.

– Jag tycker att det är respektlöst, säger tvåbarnsmamman Jennie Wölfinger.

Jennie Wölfinger, 31.

Diskussionen om familjeparkeringen tog fart i en lokal Facebookgrupp där ett tjugotal användare rasade mot hur platserna används, något Göteborgs-Posten var först med att rapportera om.

”Kan ni som står på Ica Maxis familjeparkering som inte har små barn ge fan i att ställa er där i rusning?!”, skriver en kvinna och för medhåll från flera personer.

En av dem som tröttnat är Jennie Wölfinger, 31.

– Folk som inte har barn tar parkeringsplatserna för att de är närmare butikerna helt enkelt. Det är ofta lite finare bilar eller sportbilar, säger hon och fortsätter:

Bild från Ica Maxis Instagram.

”Sätter press på föräldrar”

– Man ska inte dra alla över en kam, men det brukar vara medelålders män som är rädda om sina bilar. De vill inte att folk ska slå upp dörren i sidan.

För Jennie, vars barn är sex månader respektive 2,5 år gamla, blir handlandet ett stort bestyr när parkeringarna är upptagna.

– Jag tycker att det är respektlöst, parkeringarna finns av en anledning. Det är ett helt företag att få in barn i bilen på en vanlig parkering. Det är stora bilar och smala rutor, säger hon.

– Det är också säkrare att få ställa sig nära butiker så inte barnen sticker rätt ut i vägen. Det här sätter press på föräldrar att ha koll på flera barn samtidigt.

Bild från en familjeparkering vid Ica i Skurup, liknande en sådan som finns i Torslanda.

Ica: ”Skylten är tydlig”

På Ica Maxi i Torslanda har man satt upp skyltar för att få ordning på parkeringssituationen som varit omdiskuterad i flera år.

– Jag tycker att det är tråkigt. Skyltarna är ganska tydliga och det här handlar om att bry sig om andra människor helt enkelt. Vi vill uppmärksamma att platserna är reserverade för barnfamiljer och att man vänligen får respektera det, säger Ica-handlaren Karin Lundström.

Jennie tror dock inte att skyltningen påverkar tjuvparkerarna.

– Jag tror tyvärr att folk ignorerar skyltarna, så det spelar ingen roll. Man kan inte bötfälla folk heller. De kan ställa sig där, det blir inga konsekvenser av det. Vi barnfamiljer får lida i stället, säger hon.

Följ ämnen i artikeln