Nyheter

Dyr japansk whisky väck – Pompeo minns inget

Av: 

TT

USA:s tidigare utrikesminister Mike Pompeo dricker öl tillsammans med frun Susan under ett besök i tjeckiska Prag 2020.
USA:s tidigare utrikesminister Mike Pompeo dricker öl tillsammans med frun Susan under ett besök i tjeckiska Prag 2020.

NYHETER

Vart tog den extremt värdefulla flaskan med japansk whisky vägen?

Det frågar sig det amerikanska utrikesdepartementet sedan dyrgripen, som ska ha getts i gåva till den tidigare utrikesministern Mike Pompeo, försvunnit spårlöst.

Själv har Pompeo inget som helst minne av att ha tagit emot flaskan med de dyrbara dropparna, skriver USA Today. Äkta mattor från Kazakstan och Saudiarabien är presenter han minns, men någon japansk märkeswhisky kommer han inte ihåg.

Mysteriet började med att amerikanska UD:s protokollkontor, som har i uppgift att registrera och hålla reda på vad toppolitiker får i gåva av utländska regeringar, på sin lista över gåvor under 2019 noterat att flaskan – värd 5 800 dollar, motsvarande runt 50 000 svenska kronor – saknades.

Mottagarna kan själva välja om de vill skänka gåvor som överstiger ett visst värde till statsarkivet eller någon annan offentlig institution, eller betala ur egen ficka och behålla dem.

Lyxwhiskyn överlämnades som gåva till Pompeo i samband med ett G20-möte i Japan 2019, men det är oklart om han tog emot den personligen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert: