Palermo överklagar indraget tillstånd

Publicerad 2020-03-04

I förra veckan blev klassiska krogen Palermo av med sitt alkoholtillstånd igen – efter en dom som gav kommunen rätt.

Krögaren överklagar nu till högsta instans, vilket är högsta förvaltningsdomstolen.

I fredags kunde Aftonbladet avslöja att Palermo, som tidigare har hamnat i blåsväder, på nytt hade blivit av med alkoholtillståndet efter ett beslut i kammarrätten som gav Uppsala kommun rätt att dra in tillståndet.

Historien började i somras, då Uppsala kommun upphävde Palermos serveringstillstånd efter att Skatteverket efter granskning bedömde att krögaren inte redovisat 4,5 miljoner kronor av intäkterna.

Förvaltningsrätten valde då att att ge Palermo en varning, vilket innebar att den populära krogen kunde fortsätta sin verksamhet.

Uppsala kommun överklagade till kammarrätten som valt att ge kommunen rätt.

– Det jag vet är att kammarrätten har tagit ställning i frågan, och att man går på vår linje, det vill säga att tillståndet ska återkallas, berättade Tobias Johansson på Uppsala kommuns tillståndsenhet för Aftonbladet då.

Beslutet har väckt starka reaktioner

I sin överklagan till högsta förvaltningsrätten, som lämnades in via ett ombud i måndags, skriver Palermo att restaurangen inte kan överleva utan alkoholtillstånd. Restaurangen begär också att få servera alkohol under tiden överklagan behandlas.

Beslutet att dra in alkoholtillståndet har väckt starka reaktioner från flera Uppsalabor. Efter att det indragna tillståndet blev känt har flera grupper startats på Facebook där man vill rädda restaurangen.