Polisens fina gest: Ryckte ut för att bota pojkens polisskräck

Av: Claes Olsson

Publicerad:

Polisen i Haninge fick en udda förfrågan i förra veckan. En mamma hörde av sig om sin tvåårige sons polisskräck och bad om hjälp.

Då dök två poliser upp och lekte med pojken för att bota rädslan.

I förra veckan hörde en mamma från Haninge, utanför Stockholm, av sig till polisen. I ett mejl skrev hon om sin två och ett halvt år gamla sons polisskräck, något som tidningen Mitti rapporterat om tidigare.

– Det började med ett missförstånd. En kompis trodde att jag hade åkt på ett sjukdomsfall och blev orolig när jag inte svarade i telefonen. Polisen kom hit och försökte ta sig in och jag vaknade av att min son började gråta, säger mamman till Aftonbladet.

1 av 2 | Foto: Privat
Polisen tog uppdraget på stort allvar.

Polisen skickade en patrull

Efter incidenten var pojken märkbart rädd. Det hände att han pekade på dörren och mumlade förskräckt om polisen. Det var då mamman hörde av sig för att se om polisen kunde hjälpa till att bota skräcken.

– Jag vill att han ska känna sig trygg med polisen, det är en väldigt viktig grej för mig, säger hon.

Dagen efter mejlet hörde polisen av sig – och tio minuter senare var de på plats för att leka med pojken.

– De kom och hälsade på honom och gav honom en nalle. Sedan hoppade de i vattenpölar och han fick prova på att sitta i polisbilen. De var här i över en timme.

”Älskar polisen igen”

Polisen i Haninge skriver på Facebook att de generellt sett har mycket att göra på sommaren. Men en patrull bestämde sig ändå för att åka dit.

”På plats tog man sig tid att leka med den härliga killen som gick från att vara rädd för oss till att återigen tycka om polisen. Något som är så viktigt om ett barn exempelvis går vilse eller på andra sätt behöver hjälp. Att barnen vet att de alltid kan vända sig till oss för att få hjälp”, skriver de i ett inlägg som fått över 2 000 gilla-markeringar.

Nu tackar mamman för den fina gesten.

– Jag trodde inte att det var möjligt över huvud taget. Han älskar polisen igen, det känns jättebra.

Publicerad:

LÄS VIDARE