Två män häktade för människorov i Karlskrona

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Två män har häktats på sannolika skäl misstänkta för människorov. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/ TT
Två män har häktats på sannolika skäl misstänkta för människorov. Arkivbild.

Två män i 20-årsåldern har häktats, misstänkta för att ha kidnappat en man i Blekinge. Mannen är fortfarande försvunnen och en nyinköpt båt ska vara ett av polisens spår.

Lördagen den 25 juli försvann en man i 55-årsåldern från sin bostad i Karlskrona, enligt åklagaren. Två män, 21 respektive 22 år, häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkta för människorov.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Blekinge är ett av polisens spår en nyinköpt träbåt med motor och polisen ska bland annat arbeta utifrån teorin att den försvunne mannen har förts bort med båten. Polisens tidigare sökarbete ska därför ha koncentrerats till vatten i närheten av mannens bostad.

Vittnen har uppgett för kanalen att mannen gett sig ut i båten med de nu häktade männen under lördagskvällen.

– Vi hälsade på varandra och jag tyckte att det var konstigt att de inte hade sovsäck och tält eftersom det var kväll, berättar vittnen för SVT.

Polishundar ska ha undersökt båten som har tagits i beslag av polisen.

"Han är förkrossad"

Båda männen säger att de inte är inblandade i mannens försvinnande och nekar till brott.

– Han mår inte så bra av flera skäl och han mår dåligt över att bli anklagad för det här, säger 21-åringens advokat Jonas Rydgren, till BLT.

Helikopter och hundar i sökarbetet

Polisen har i veckan tillsammans med Kustbevakningen sökt efter den försvunne mannen med helikopter, båt, flyg och hundar. Under onsdagen spärrades en lokal med kaféverksamhet av som ett led i polisutredningen. Under torsdagen genomförde polisen tekniska undersökningar, analys av telefontrafik och förhör. Sökarbetet ska i nuläget vara avslutat.

Det var mannens anhöriga som anmälde honom försvunnen.

BLT skriver under fredagseftermiddagen att en ny åklagare har tagit över ärendet. Karlskronas chefsåklagare Anne Boijmarker, den lokala åklagarkammaren, har tagit över efter åklagaren på riksenheten för internationell och organiserad brottslighet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN