Lottas mördare JO-anmäler Kriminalvården – nekas kvinnobesök

Av: Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Martin Jonsson, 33, slog ihjäl Lotta Rudholm.

Nu JO-anmäler den dömde mördaren Kriminalvården.

För att han ”nekas besök av kvinnliga bekanta”.

1 av 2
Martin Jonsson erkände mordet på Lotta. ”Hon förtjänade det”, ska han ha sagt.

LÄS OCKSÅ

Nya siffran: 251 dödade kvinnor

Martin Jonsson, 33, misshandlade 41-åriga Lotta Rudholm till döds i hennes egen bostad i Bromma i Stockholm. Enligt åklagaren tog han en paus i den brutala misshandeln som slutade först när det var för sent att rädda hennes liv.

Då ringde han 112.

– Jag möter upp er så fort jag ser er så kommer jag ut så får ni ta mig så får ni köra iväg henne i en ambulans. Det här är inte okej. Det har gått alldeles för långt. Hon ligger bara och stönar, sa Martin Jonsson i larmsamtalet.

I tingsrätten dömdes 33-åringen till livstidsfängelse. I hovrätten sänktes straffet till 18 års fängelse i slutet av december.

Nu anmäler den 33-årige kvinnomördaren Kriminalvården till Justitieombudsmannen. I en handskriven anmälan anger han som skäl att han nekas besökstillstånd för ”kvinnliga bekanta”.

Martin Jonsson kallar det för ett ”psykiskt övergrepp” mot honom.

”För man lär sig inget av att inte får träffa eller samtala med kvinnor för en period av 12 år (min strafftid)” skriver han i JO-anmälan.

33-åringen avslutar anmälan med att han hoppas på en snabb handläggning av ärendet för sin ”psykiska hälsa”.

Efter att hovrätten mildrat domen mot Martin Jonsson begärde riksåklagaren Anders Perklev prövningstillstånd i Högsta domstolen då han ansåg det vara av ”största vikt” att HD ”prövar om fängelsestraffet i stället bör bestämmas till fängelse på livstid”.

HD nekade Perklevs begäran.

Som Aftonbladet tidigare berättat erkände Martin Jonsson attacken på Lotta Rudholm direkt inför de poliser som grep honom.

”Hon förtjänade det, jag har gjort det och jag står för det jag gjort” ska han ha sagt.

Publicerad:

LÄS VIDARE