Utomjordiskt sällsynt filmruta är till salu

Nu går ”ufo-beviset” på auktion

Publicerad 2021-05-30

Filmnegativet från den påstådda rymdvarelse-obduktionen har utropspriset åtta miljoner kronor på auktionsfirman Raribles.

En sällsynt filmruta kan bli din – om du kan slänga fram minst åtta miljoner kronor.
Motivet sägs föreställa en obduktion av en rymdvarelse.

En bild påstås säga mer än tusen ord. Här handlar det om en svartvit filmruta från en 16-millimetersfilm – värd miljoner. Filmrutan uppges vara från 1947 och ska enligt uppgift visa en död människoliknande varelse som obduceras.
Filmrutan är enligt uppgift tagen efter att ett ufo kraschat i Roswell i New Mexico. En händelse som enligt konspirationsteoretiker har mörklagts av amerikanska myndigheter.

CIA sägs bekräfta

På auktionsfirman Raribles sajt står att läsa att den som har det vinnande budet kommer att få själva negativet sänt till sig i en specialleverans tillsammans med kopior av CIA-korrespondens som visar på negativets äkthet.
När amerikanska tv-kanalen Fox visade en 17 minuter lång dokumentär 28 augusti 1995 med titeln "Rymdvarelseobduktion: Fakta eller fiktion" blev det en av de mest sedda i någonsin. Över 100 miljoner tittare i drygt 100 länder såg filmen.
Filmens äkthet bekräftades enligt uppgift av CIA, men 2006 hävdade fotografen Ray Santilli i brittisk tv att det bara är en "rekonstruktion" av en obduktionsfilm han påstår sig ha sett i början av 1990-talet.

ANNONS