Flerbarnsmamma hittades svårt skadad på bygge på Södermalm

Publicerad 2022-06-13

En flerbarnsmamma hittades medvetslös och allvarligt skadad inne på en byggarbetsplats på Södermalm i Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det byggarbetare som upptäckte kvinnan och larmade polisen.

Flerbarnsmamman dog senare på sjukhus av sina skador.

En flerbarnsmamma i 35-årsåldern, hemmahörande i Stockholm, hittades på torsdagsmorgonen svårt skadad och medvetslös på en byggarbetsplats på Södermalm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det byggarbetare som kom till jobbet på morgonen, som hittade kvinnan inne på byggarbetsplatsen och larmade polisen.

Polisen fattade initialt misstanke om att kvinnan utsatts för våldtäkt och även skadats i huvudet. Hon fördes till sjukhus med dog av sina skador under helgen.

En förundersökning inleddes om våldtäkt och grov misshandel men under måndagskvällen gick polisen ut med att kvinnan inte längre misstänks ha utsatts för sexuellt våld. Brottsrubriceringen är nu mord.

– Omständigheterna gör att vi i nuläget inte misstänker att kvinnan har utsatts för en våldtäkt, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson i region Stockholm.

Polisen vill komma i kontakt med vittnen

Enligt uppgifter till Expressen finns det inte något som tyder på att hon hade någon koppling till byggarbetsplatsen.

Ingen person har gripits och polisen är fortfarande intresserade av iaktagelser som allmänheten kan ha gjort, från 16-tiden den 8 juni till morgonen den 9 juni, i området runt Maria Bangata på Södermalm i Stockholm.

– Vi har ingen misstänkt och jag har inga uppgifter om hur vi arbetar i jakten på en gärningsman, säger Anna Westberg, presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Följ ämnen i artikeln