Två filmer stryks från indisk filmfestival

TT

Publicerad 2018-10-09

Filmfestivalen i Bombay i Indien slänger ut två filmer från programmet efter anklagelser om sexuella trakasserier. Arkivbild.

Filmfestivalen i Bombay i Indien slänger ut två filmer från programmet efter anklagelser om sexuella trakasserier. Det handlar om regissören och skådespelaren Rajat Kapoors "Kadakh" och humorgruppen All India Bakchods "Chintu Ka Birthday".

Festivalen uppger i ett uttalande att man helt ställer sig bakom metoo-rörelsen.

"Vi vill ta tillfället i akt att ta upp samtalet och hitta lösningar på kränkningar och sexuella trakasserier på arbetsplatsen", skriver akademin, enligt Hollywood Reporter.

Kapoor anklagas av två kvinnor för att ha betett sig olämpligt. I ett telefonsamtal med den ena kvinnan, en journalist, ska han exempelvis ha undrat "är du så sexig som du låter", skriver Hollywood Reporter. Två av medlemmarna i All India Bakchods har stängts av från gruppen i väntan på att olika anklagelser reds ut.

Metoo-rörelsen har tagit fart inom landets filmindustri efter att övergreppsanklagelser nyligen riktades mot regissören Vikas Bahl. Filmfestivalen drar i gång den 25 oktober.

Följ ämnen i artikeln