Tv-serier

”Sanditon” får klartecken för fler säsonger

Av: 

TT

Kostymdramat "Sanditon" får en fortsättning, trots allt. Pressbild.

Foto: ITV

TV

Det brittiska kostymdramat "Sanditon" får något överraskande klartecken för två nya säsonger. I slutet av 2019 gick tv-bolaget ITV ut och meddelade att serien på grund av för låga tittarsiffror inte skulle få en fortsättning – men nu har tv-bolaget ändrat sig, skriver BBC.

Anledningen till den plötsliga omsvängningen stavas delvis "Bridgerton"-effekten. Efter Netflixsuccén "Familjen Bridgerton" har tv-tittarna letat efter fler kostymdramer att följa. En kampanj startad av "Sanditons" mest hängivna fans och en lyckad lansering i USA ett år efter premiären i Storbritannien har troligen också bidragit till beslutet.

Det är ännu inte klart när de nya säsongerna börjar sändas, men de ska spelas in senare i år. Rose Williams återvänder i huvudrollen som Charlotte Heywood, medan Theo James, till fansens förtvivlan, har valt att tacka nej till att spela Charlottes älskade, Sidney Parker, i de kommande säsongerna.

"Även om jag njöt av att spela Sidney har jag alltid hållit fast vid att hans resa slutade som jag ville att den skulle göra", skriver han i ett uttalande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

De 21 hetaste tv-serierna sommaren 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

Storbritannien