Tilde de Paula lämnar ”Hela Sverige bakar”

Ersätts av Mat-Tina och ”Smala Sussie”-skådisen

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Arbetsbelastningen blev för hög.

Tilde de Paula lämnar ”Hela Sverige bakar” efter sex säsonger.

I stället tar Tina Nordström och Johan Östling över programmet.

Nu lämnar Tilde de Paula, 45, jobbet som programledare för ”Hela Sverige bakar”, programmet som hon har lett sedan premiären 2012.

– Hennes tunga arbetsbelastning med ”Nyhetsmorgon”, ”Let's dance” och den kommande valbevakningen har gjort att vi tvingats konstatera att vi inte kunde få plats med ”Hela Sverige bakar” i det pusslet, säger TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk i ett pressmeddelande.

Tilde de Paula, som bland annat har vunnit tv-priset Kristallen två gånger som Sveriges bästa programledare, ersätts av två mat- och bak-kunniga personligheter.

Dels Tina Nordström, 44, som slog igenom i SVT:S ”Mat” och på TV4 bland annat lett ”Tinas cookalong”, vunnit ”Let’s dance” och suttit i juryn i ”Sveriges yngsta mästerkock”.

1 av 2 | Foto: Leif R Jansson / TT / TT NYHETSBYRÅN
Tina Nordström.

Skådisen gör programledardebut

Och dels förra årets vinnare av ”Hela kändis-Sverige bakar”, Johan Östling, 44. Skådespelaren, som bland annat medverkat i ”Ack Värmland”, ”Smala Sussie” och ”Bröllopsfotografen” gör debut som programledare i ”Hela Sverige bakar”.

– Det är märkligt när saker och ting bara klickar. Johan känns redan som en dryg storebror. Det är jätteroligt att ha honom vid min sida, säger Tina Nordström i ett pressmeddelande.

Den nya säsongen av ”Hela Sverige bakar” kommer att sändas på TV4 senare i höst.

– Det har varit otroligt inspirerande och lärorikt att få vara med och bygga denna succé sedan starten. Eftersom jag kommer att ha fullt upp med andra åtaganden var tiden inne för mig att lämna över stafettpinnen och jag vet att Tina och Johan kommer att ta programmet till nya höjder, säger hon i pressmeddelandet.

Publicerad:

LÄS VIDARE