TV4 körde helt slut på artisterna

Av: Joni Nykänen, Jon Forsling, Niklas Strömberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Så mycket bättre”-gänget kritiserar hetsen vid inspelningen – drabbades av akut sömnbrist och migrän

1 av 4 | Foto: ”MAN VAR TRÖTT” Lena Philipsson kände av det hårda tempot under inspelningen. ”Redan efter tre dagar var man trött”, säger hon.

Akut sömnbrist och migrän – men ständigt förföljda av kameror.

Deltagarna i ”Så mycket bättre” riktar nu kritik mot TV4:s stenhårda inspelningsschema.

– Hade jag vetat innan att jag skulle sova så lite hade jag tackat nej, säger Mikael Wiehe, 65.

I gårdagens avsnitt av TV4:s succéprogram ”Så mycket bättre” kan man se hur det hårda schemat börjat tära på deltagarna.

Tvingades hoppa av

Både Martin ”E-Type” Erikson, 46, och Jason ”Timbuktu” Diakité, 36, hördes muttra att de inte fått sova ordentligt, och Eva Dahlgren, 51, sa att hennes kropp kändes som en ”daggmask”.

Nu berättar deltagarna för Nöjesbladet om hur de påverkades både psykiskt och fysiskt av TV4:s tuffa

inspelningskrav.

– Det här med sömnen var mitt största problem. Mitt önskemål var att vi skulle få sova längre, men det fick jag aldrig. Egentligen borde man ha gjort programmet under 14 dagar, säger Timbuktu.

– Redan efter tre dagar var man trött, säger Lena Philipsson, 45.

– Det är ju meningen, då blir man lite mjuk i kanterna och säger det där man inte ska säga, gör det man inte ska göra, säger Tomas Ledin, 59, och fortsätter:

– En sån här inspelning är ett socialt experiment. Du vet, åtta varje morgon, då börjar kameran rulla. De hade hela tiden team som byter av varandra och filmar oss, fram till ett, halv två varje natt.

Redan dag två blev Laleh Pourkarim, 29, så utmattad att hon tvingades hoppa av Eva Dahlgrens aktivitet.

”En slags chock”

– De första dagarna var väldigt svåra. Det var en jätteny situation för mig. Jag fick migrän och var trött, det var en slags chock och en omställning. Efter att jag har uppträtt blir jag väldigt, väldigt trött. Jag vill oftast gå och sova, säger Laleh.

Deltagarna uppmanades dessutom hela tiden att ställa upp på korta intervjuer, så kallade ”synkar”, något som särskilt Laleh hade svårt för.

– Jag tror inte jag var bra på att göra synkar, jag vet inte om de kommer att ta med så många. Jag klarade inte av att säga ”ja, jag drack te och det här och det här hände”. Det klarade jag inte riktigt av.

Mikael Wiehe hade antagligen nobbat tittarsuccén om han hade blivit förvarnad om att han skulle få sova tre eller fyra timmar per natt.

”Släpper på garden”

– Hade jag vetat innan att jag skulle sova så lite hade jag tackat nej. För jag hade aldrig trott att jag skulle fixa det. Men det gjorde jag. Och det är jag väldigt glad över. Jag tror att det ingår i konceptet för det gör att man släpper lite på garden, säger Wiehe.

”Kräver långa dagar”

Matilda Snöwall, exekutiv producent på TV4, säger att kanalen anpassade inspelningsschemat för deltagarna mot slutet av veckan.

– Ja, mot slutet körde vi lite skift så att några kunde sova längre. Men det är en intensiv inspelningsperiod som kräver långa dagar, det är verkligen hjälteinsatser av dem att vara med på allt. Det är extremt intensivt men jag hoppas att de tycker det är roligt också, säger hon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN