Fenomenalt strippdrama, omatchade mordutredare och gangsterproblem

Publicerad:
Uppdaterad:
”P-Valley”, ”Ett mord för Dodds” och ”4 blocks”.
Foto: C More/ITV/TNT Serie.
”P-Valley”, ”Ett mord för Dodds” och ”4 blocks”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS ”P-Valley”, om livet på en strippklubb i Mississippideltat, är det häftigaste du kan se just nu. Trivseldeckaren ”Ett mord för Dodds” huvudpersoner är svåra att motstå. Och tyska ”4 blocks” bjuder på stenhårt gangsterdrama.

P-Valley


Wow! Det här är faktiskt en fenomenal serie, olik allt annat och fylld till brädden med trapmusik, ”Dirty South”-atmosfär, färgstarka figurer, saftig slang och en rått autentisk känsla. ”P-Valley”, som är baserad på showrunnern Katori Halls egen pjäs ”Pussy Valley”, utspelar sig i och kring en strippklubb i Mississippideltat, och känns helt unik i hur den lyfter fram de kvinnor som vanligtvis fungerar som naken rekvisita i prestigeserier och placerar dem mitt på scenen. Att Hall har samlat ett team med enbart kvinnliga regissörer betalar sig verkligen. Inte minst när det gäller dansscenerna, som är atletiska snarare än exploaterande och oerhört snyggt gjorda.
C More. Nya avsnitt på lördagar


Ett mord för Dodds


”Jag är här i två år, max, så fäst er inte vid mig. Men medan jag är här, tänker jag lösa fall på halva tiden, med halva manskapet”. Orden kommer från den kaxiga och bossiga kriminalkommissarien Lauren McDonald (Tala Gouveia), som dundrar in från London till den betydligt sömnigare och mer avslappnade staden Bath och paras ihop med den grå medelåldersmusen Dodds (Jason Watkins) i den här harmlösa men roliga brittiska trivseldeckaren, vars två missmatchade huvudpersoner är svåra att motstå. Två långfilmslånga delar.
SVT Play. Premiär på tisdag


4 blocks


Stenhårt, kryddstarkt och intensivt tyskt gangsterdrama om en libanesisk, familjedriven drogkartell i Berlins invandrartäta Neukölln. Kida Khodr Ramadan gör huvudrollen som ledaren Ali ”Toni” Hamady, vars planer på att bli laglig och leva i lugn och ro med sin fru och dotter går i stöpet när hans svåger åker fast. Andra viktiga spelare är Tonis hetlevrade bror Abbas och den återvändande barndomsvännen Vince Kerner – som inte är vad han utger sig för att vara. Tre säsonger med totalt 19 våldsamma avsnitt finns ute, att glufsa i sig under regniga dagar.
HBO Nordic


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE