Äggstra! Påskhelgens bästa streaming

Åtta pinfärska tips

Publicerad:
Uppdaterad:
”Det sista äktenskapet”, ”Jesus Christ superstar – konserten” och ”The Serpent”.
Foto: Kenneth Ishii/James Dimmock, NBC/Netflix.
”Det sista äktenskapet”, ”Jesus Christ superstar – konserten” och ”The Serpent”.

TV

Zombier, seriemördare, Jesus-rock, familjehumor, varannan vecka-liv och true crime om Knutbyfallet.

Här är åtta färska och finfina streamingtips för din påskhelg.

Foto: SVT.
”Det sista äktenskapet”.

Det sista äktenskapet


En smårolig kortfilm i regi av Gustav Egerstedt och Johan Tappert, med Emma Molin och Christopher Wagelin som ett hipsteraktigt par som har överlevt en zombieapokalyps och barrikaderat sig i sin sommarstuga, men nu börjar få det dödligt tråkigt i sin relation.
SVT Play, premiär på skärtorsdag


Foto: TV4/C More.
”The deceived”.

The deceived


Spänning signerad det nordirländska ”Derry girls”-snillet Lisa McGee, som här byter brutalrolig humor mot Hitchcock-influerad spänning med klara ”Rebecca”-vibbar. Emily Reid spelar en student som har en affär med sin gifte lektor (Emmett J Scanlan), och hamnar i ett stort hus som verkar hemsökt av hans fru (Catherine Walker), som nyligen dog i en brand. ”Normala människor”-stjärnan Paul Mescal är också med på ett hörn.
C More/TV4 Play, premiär på skärtorsdag


Foto: Daniel Stigefelt/C More.
”Bert”.

Bert


En lyckad uppdatering av den hormonstinne, dagboksskrivande pubertetskillen Bert Ljung från Anders Jacobssons och Sören Olssons böcker. Här spelas han av Adrian Macéus, medan kompisarna Åke, Lill-Erik och den nyskrivna karaktären Thora spelas av Samy Karlsson Fariat, Arvid Bergelv och Lily Wahlsteen. I vuxenroller syns bland andra Emma Peters, Anders ”Ankan” Johansson, Ing-Marie Carlsson, Petra Mede, Jesper Rönndahl och Anna Blomberg.
C More, premiär på skärtorsdag


Foto: Netflix.
”The Serpent”.

The Serpent


På 70-talet hade den Saigon-födde, sedermera franske, seriemördaren Charles Sobhraj ihjäl minst dussintalet turister längs hippieleden genom södra Asien, och i den här åttadelade serien spelas han av Tahar Rahim, medan Jenna Coleman gestaltar hans kanadensiska följare/flickvän/kumpan Marie-Andrée Leclerc. ”The Serpent” inleder i snigeltempo, krånglar med onödiga tidshopp och bjuder på ett par rätt hiskeliga accenter. Men den tar sig, både som seriemördarthriller och som skildring av den kultur som var Sobhrajs jaktmarker – och kostymerna och miljöerna är förförande.
Netflix, premiär på långfredag


Foto: Malin Gutke/Nexiko.
”Sjukt”.

Sjukt


Carla Sehn (som du känner igen från Lisa Langseths Netflix-serie ”Kärlek & anarki”) är rolig på ett lite aggressivt sätt i den här nya dramakomedin, som är skriven av Lisa Ambjörn, och baserad på hennes egna erfarenheter. Sehn spelar Alice, som hamnar i ett stim av bakslag när hon, efter att ha fått livmoderhalscancer, blir av med både jobb och pojkvän i London och tvingas flytta hem till sin trista gamla förort i Sverige, där hon, omgiven av jobbiga föräldrar och en höggravid gammal plågoande, måste tampas med dödsångest, spruckna drömmar och underlivstrassel.
SVT Play, premiär på långfredag


Udda veckor


En sprillans ny svensk dramakomedi från Discovery+, med Christine Meltzer i huvudrollen som trebarnsmamman Frida, som precis har skilt sig från Jonas (Linus Wahlgren) och ska börja leva varannan vecka-liv. I övriga roller: Gustaf Hammarsten, Charlie Gustafsson, Vanna Rosenberg, Per Andersson och Jill Johnson.
Discovery+, premiär på långfredag


Foto: Virginia Sherwood/NBC/Behind the Scenes.
”Jesus Christ superstar – konserten”.

Jesus Christ superstar – konserten


En klassisk påsktitel i ny tappning. I den här versionen av Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices rockopera, inspelad för tv av amerikanska NBC 2018, spelas Jesus av John Legend, medan Alice Cooper är kung Herodes och svenske Erik Grönwall aposteln Simon Ivraren.
SVT Play, premiär på påskafton


Foto: HBO Nordic.
”Knutby – i blind tro”.

Knutby – i blind tro


HBO Nordic släpper samtliga sex avsnitt på ett bräde av den här dokumentärserien om Knutbydramat 2004, av journalisterna Anton Berg och Martin Johnson, och regissören Henrik Georgsson. Och det är smart, för ”Knutby – i blind tro” är internationellt gångbar true crime (serien kommer att visas på HBO i USA) som folk kommer att vilja sluka. Den skruvade och sensationella mordhistorien om sekten, pastorn, barnflickan, hjärntvätten, sexriterna och ”Kristi brud” får fler och nya lager tack vare intervjuer med nyckelpersoner och tidigare icke offentliggjort material, och ett snötäckt Knutby i miniatyr ger en kuslig känsla för skådeplatsen. Gruvsamt, rafflande och helt sjukt.
HBO Nordic, premiär på påskdagen


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE