Veckans streamingtips

Korrupta snutar, polygam spion och danska gamers

Av: 

Karolina Fjellborg

”Line of duty”, ”Mrs Wilson” och ”Try hard”.

”Line of duty”, ”Mrs Wilson” och ”Try hard”.

Foto: ITV/TV4/Andreas Raun, Viaplay.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS Pangpolisserien ”Line of duty” är tillbaka med en ny säsong. Ruth Wilson spelar sin egen hårt prövade farmor i ”Mrs Wilson”. Och ett hopplöst grabbgäng försöker göra succé i gamingvärlden i Viaplays danska ”Try hard”.

Line of duty


Visst finns det saker att störa sig på, faktiskt mer och mer, i Jed Mercurios polisraffel. Som den extremt karaktäristiska jargongen som i princip tarvar ett branschlexikon, de övertydliga misstänksamhetsblickar som folk slänger på varandra, och tendensen hos cirka fem år gamla detaljer som man har glömt för länge sedan att plötsligt segla upp till ytan igen och bli jätteviktiga. Men även om serien ibland riskerar att drunkna i sin självbelåtenhet, går det ta mig tusan inte att slita sig när man väl har börjat titta. Och även denna sjätte omgång levererar. Bland annat en dynamitinsats av Kelly Macdonald som säsongens snut under lupp – och ett stort avslöjande som folk har väntat på.
SVT Play. Säsongspremiär den 17 maj


Mrs Wilson


Ruth Wilson spelar sin egen (hårt prövade får man lov att säga) farmor Alison Wilson i den här tredelade BBC-serien om spioneri och en helt sanslös form av relationsbedrägeri. Serien tar sin början på 60-talet, med att Alisons make sedan 22 år – författaren och MI6-höjdaren Alexander Wilson (Iain Glen) – plötsligt dör. Alison börjar ordna med begravning, men får snart reda på att hon inte är den officiella änkan. Det finns nämligen en annan, äldre fru Wilson. Något som Alison hanterar på ett imponerande stoiskt sätt. Men vänta, det kommer fler... Även Keeley Hawes och den oefterhärmliga Fiona Shaw finns på rollistan, och ”Mrs Wilson” är ett absorberande fall av verklighet som överträffar dikt.
TV4 Play


Try hard


Wumo-tecknaren Anders Morgenthaler och ”True blood”-stjärnan Allan Hyde ligger bakom den här nya, sympatiska danska komediserien om ett rätt hopplöst grabbgäng som försöker göra kometkarriär i gamingvärlden. Ett projekt som sätts igång efter att huvudpersonen Sebastian (Ari Alexander) – eller Fuck-My-Life som han kallar sig i spelsammanhang – har slängts ut från hemmet av sina föräldrar på grund av lathet i kombination med för hög ålder. Kanske, kanske inte, har upphovsmännen inspirerats en aning av HBO:s ”Silicon Valley”. Vissa beröringspunkter finns i alla fall. (Se även: Allan Hydes roliga ”Cold Hawaii”, som finns på TV4 Play.)
Viaplay. Premiär den 16 maj


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot


Publisert:

LÄS VIDARE

De 21 hetaste tv-serierna sommaren 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

Jed Mercurio

Tv-serier

Anders Morgenthaler

Ruth Wilson