Första titten på Viaplays ”Vi barn från Bahnhof Zoo”

– av kvinnan bakom ”Weissensee”

Publicerad:
Uppdaterad:
 ”Vi barn från Bahnhof Zoo”.
Foto: Viaplay.
”Vi barn från Bahnhof Zoo”.

TV

TRAILER 40 år efter den västtyska kultfilmen ”Vi barn från Bahnhof Zoo” kommer en tv-serie baserad på samma bok.

Den 28 februari är det premiär på Viaplay – och nu är en första teaser släppt.

1981 blev Christiane F:s självbiografiska bok ”Vi barn från Bahnhof Zoo” (eller ”Gänget i tunnelbanan”) – om missbruk, kriminalitet och prostitution bland tonåringar kring järnvägsstationen Bahnhof Zoo i Västberlin – en kultig film i regi av Uli Edel.

Och nu har den även blivit en tv-serie – skriven av ”Weissensee”-skaparen Annette Hess.

Den 28 februari får den tyskspråkiga serien premiär på Viaplay, som beskriver serien som ”en ny tolkning av Christiane F:s omdebatterade självbiografi om heroinmissbrukande barn”, som ”följer sex tonåringar som hamnar snett när de söker vuxenlivets frihet i ett tidlöst Berlin”.
Mer om handlingen:

I centrum står Christiane F, som söker sig bort från sin dysfunktionella familj och istället hittar en ny familj i en grupp jämnåriga tonåringar. Tillsammans börjar de utforska Berlins nattliv, med Berlins tågknutpunkt Berlin Zoologischer Garten som mötesplats.

Tonåringarna befinner sig i skarven mellan barn- och vuxenliv där allting känns möjligt, men där också många går vilse i sin rädsla för att förlora barnets oskuldsfulla glädje samtidigt som de åtnjuter den vuxnes obegränsade frihet.

Serien består av åtta avsnitt och i huvudrollerna ses Jana McKinnon, Lea Drinda, Jeremias Meyer, Michelangelo Fortuzzi, Lena Urzendowsky och Bruno Alexander.

David Bowie, som spelade sig själv i filmen och även stod för delar av soundtracket, kommer på sätt och vis att vara närvarande även i serien, då hans musik spelar ”en roll för berättelsen”.
Här har vi en första teaser:


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE