Veckans streamingtips

Slavdrama, bröder med ”Breaking bad”-vibbar och sydamerikansk sektthriller

Av: 

Karolina Fjellborg

”The long song”, ”Spotless” och ”Dignity”.
”The long song”, ”Spotless” och ”Dignity”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS Slavdramat ”The long song” blandar smärta och grymheter med oväntad humor. ”Spotless” levererar ”Breaking bad”-känsla i Londonmiljöer. Och ”Dignity” är thrillerspänning baserad på en ohygglig verklig historia.

”The long song”.

The long song


BBC:s historiska drama ”The long song”, baserat på Andrea Levys bok med samma namn, utspelar sig på det tidiga 1800-talets koloniala Jamaica och kretsar kring July (Tamara Lawrance). En slav på en sockerplantage som tas från sin mamma som liten och blir uppasserska åt den ensamma, osäkra och elaka ägarinnan Caroline (Hayley Atwell), och sedan får uppleva slaveriets avskaffning. Starka skådespelarinsatser i en smärtsam historia om fruktansvärd slentrianmässig grymhet, som har jazzats upp med humor, en ironisk berättarröst och ett lekfullt formspråk.
SVT Play


”Spotless”.

Spotless


”Breaking bad”-vibbarna är visserligen kraftiga. Men den här franska (men huvudsakligen engelskspråkiga), svart humoristiska serien har tillräckligt mycket egen personlighet för att ändå kännas ny och fräsch, och är mycket snyggt gjord. Marc-André Grondin spelar huvudrollen som Jean Bastière. En fransman som bor i London sedan många år tillbaka, och tjänar pengar på att städa upp på brottsplatser – men dras in i dåligheter och får gamla barndomssår upprivna när hans burduse bror Martin (Denis Ménochet) plötsligt dyker upp med en död kvinna i bagaget.
Viaplay


”Dignity”.

Dignity


2006 dömdes Paul Schäfer, som på 60-talet grundade det ökända tyska sektsamhället Colonia Dignidad i Chile, till 33 års fängelse för sexuella övergrepp på barn. I chilensk-tyska ”Dignity”, vars handling hoppar mellan 1997 och 1976, gör skaparna María Elena Wood och Patricio Pereira thrillerspänning av den ohyggliga historien, med fokus på en ung åklagare som själv upplevde fasorna i den isolerade bosättningen som barn, och nu ska försöka dra Schäfer inför rätta. En serie som ger upphov till ett akut behov av att googla allt kring Colonia Dignidad.
HBO Nordic


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa


Publisert:

LÄS VIDARE

Oktoberfest! 15 tv-serier som gör hösten härligare

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

Tv-serier

Viaplay

HBO Nordic

SVT Play