Exfrun om Scott Weilands relation till barnen

Av: Isabel Norman

Publicerad:
Uppdaterad:

”Förlorade sin pappa för flera år sedan”

1 av 3
Scott Weilands exfru Mary Forsberg Weiland.

Scott Weilands exfru Mary Forsberg Weiland har uttalat sig efter hans död.

I ett brev till Rolling Stone påstår hon att sångaren inte var en närvarande förälder.

– Sanningen är att våra barn förlorade sin pappa för flera år sedan, skriver hon.

Det var i torsdags som Scott Weiland hittades livlös i sin turnébuss. Dödsorsaken är fortfarande oklar men enligt uppgifter till TMZ drabbades han av hjärtstillestånd. Hans exfru Mary Forsberg Weiland hävdar dock att deras gemensamma barn förlorade sin pappa tidigare än så.

”Den 3 december 2015 är inte dagen Scott Weiland dog. Det är den officiella dagen som allmänheten kommer att använda för att sörja honom. Våra barn har uppskattat stödet de fått men sanningen är att de förlorade sin pappa för flera år sedan. Vad de verkligen förlorade den 3 december var hopp. ”, skriver Mary Forsberg Weiland i ett brev till Rolling Stone.

”Vi vill inte bagatellisera hans talang”

Sångaren hade kämpat mot ett mångårigt narkotikamissbruk och Mary Forsberg Weiland skriver att hon inte vill bagatellisera hans fantastiska talang, närvaro eller förmåga att lysa upp vilken scen som helst men berättar att skriverierna om Scott Weiland inte nödvändigtvis stämde överens med verkligheten.

”En rotad mix av kärlek och besvikelse”

Mary Forsberg Weiland berättar i uttalandet att hon delvis fick släta över sin sorg och kamp i en bok som hon skrev för några år sedan, att hon gjorde det för barnens skull. Samtidigt visste hon att det skulle komma en dag när barnen skulle se och känna allt som hon hade försökt att skydda dem från. Mary Forsberg Weiland fick hjälp av sina barn när hon skrev brevet till tidningen, där man även kan läsa:

”Den röran var vår pappa. Vi älskade honom, men vår relation var mest en djupt rotad mix av kärlek och besvikelse.”.

Skulle ha spelat i Sverige

Scott Weiland var på turné med sitt soloband The Wildabouts när han hittades livlös i turnébussen. I september skulle bandet ha spelat i Stockholm och Göteborg men konserterna ställdes in efter att gitarristen Jeremy Brown, 34, gått bort i en överdos.

Scott Weiland var främst känd som sångare i ”Stone Temple Pilots” och ”Velvet Revolver”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN