Scott Weiland hittad död på turnébuss

Av: Linn Elmervik, Johanna Westergård

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 8

Sångaren Scott Weiland har hittats död på sin turnébuss i Minnesota, skriver flera amerikanska medier.

Han blev 48 år.

Weiland var på turné med bandet The Wildabouts. En källa i anslutning till bandet säger till tmz att han hittades på torsdagskvällen strax innan bandet skulle gå upp på scenen.

Kämpat mot drogmissbruk

Dödsfallet bekräftas av Weilands fru Jamie och bandets manager Tom Vitorino för LA Times. Paret träffades och gifte sig 2011.

Scott Weiland kämpade mot drogmissbruk i flera år.

Det är i nuläget oklart vad som orsakade dödsfallet. På Weilands officiella Facebooksida står det att han dog i sömnen.

”Scott Weiland, mest känd som sångare i Stone Temple Pilots och Velvet Revolver gick bort i sömnen under ett turnéstopp i Bloomington, Minnesota med sitt band The Wildabouts. Just nu ber vi att Scotts familjs privatliv respekteras”, lyder uppdateringen.

Gitarristen dog i våras

Scott Weiland var kanske mest känd som sångare i Stone Temple Pilots, men 2013 fick han sparken från bandet. Han har också varit med i bandet Velvet Revolver, även då fick han sparken.

I mars i år släppte han ett album ihop med bandet The Wildabouts.

Bandet skulle ha spelat i Stockholm och Göteborg i september i år, men konserterna ställdes in. Bandets gitarrist Jeremy Brown dog i våras, bara 34 år gammal, av en överdos.

– Jag är i chock just nu, alla som känner honom är förstörda. Det är fruktansvärd förlust som inte går att sätta ord på. Han är en av mina bästa vänner, den mest sanna vännen och den mest begåvade gitarristen jag någonsin känt. Ett sant geni, sa Scott Weiland om dödsfallet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN