Cleo släpper ep – om privata bråken

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
1 av 4 | Foto: Robert Gabrielsson
Nu kommer Nathalie ”Cleo” Missaouis ep – om sexism och bråken i jobbet och kärlekslivet: ”Jag har haft ett ganska dramatiskt år”

Bråken har präglat hennes senaste år.

Nu kommer Nathalie ”Cleo” Missaouis ep – om sexism och bråken i jobbet och kärlekslivet.

– Jag har haft ett ganska dramatiskt år, säger hon.

Hon har byggt upp sin karriär from scratch på egen hand.

Men livet som independentartist har slitit på Nathalie ”Cleo” Missaoui sedan förra skivan.

– Det privata och jobbet går ihop som en smet, det är så jävla fett men blir det tjafs så blir det tjafs i ditt privatliv också. Jag har haft ett ganska dramatiskt år med mycket intriger i relationer hit och dit, i jobb och privatliv, säger hon.

Under året som gått har viktiga relationer blivit rejält infekterade, något som syns på den nya ep:n ”Vi har sagt allt” som släpps i dag.

– Blir det tjafs på jobbet så blir det tjafs i ditt privatliv också. Jag kan tycka att det är jätteskönt att hamna i sammanhang som är strictly business där det bara är pengar och jobb. Nu förtiden är det det bästa som kan hända. Så skönt, stressfritt och enkelt, säger hon.

Sätter egna villkor

Erbjudanden från skivbolag har inte saknats, men hon sätter stolthet i att sätta sina egna villkor.

– Varje år har varit en etapp, men om en eller två etapper kommer jag kanske behöva mer hjälp. Då får jag kanske släppa stoltheten och prova att jobba med ett skivbolag där det finns mer muskler.

Efter medverkan i TV4:s ”Lyckliga gatan” har hon märkt av ett nytt genomslag.

– Var jag än gått ut på gatan har folk hört låten och sett det på tv, så har det inte varit innan.

Gör upp med hiphopvärldens sexism

På nya ep:n gläntar hon också till problemen i kärlekslivet.

– Hur ska man få en relation att fungera, är det ens tänkt att två människor ska kunna leva ihop? Det går upp och ner och så kommer det nog alltid vara. Känslan att ”vi har sagt allt som går att säga”, det enda som återstår är att acceptera hur det är: gå vidare utan varandra eller att finna sig i det.

Hon gör även upp med hiphopvärldens sexism i första singeln ”Lika bra” med Adam Tensta.

– Jag har alltid tyckt om att skriva om snuskiga saker, detta är en låt om kvinnlig åtrå, kåthet och sexualitet till en man med besvarat samtycke, att det är på bådas villkor. Det är jävligt viktigt för mig.

– I mycket av hiphopen berättar män om hur kåta de är på tjejer som de får när de vill ha dem. Så är det inte i den här låten. Det handlar om att jag vill ha dig vill du ha mig. Vad härligt, då kör vi!

Publicerad:

LÄS VIDARE