Tidigare Dolly Style-medlemmen: ”Började pusha mig till att ta mediciner”

Carolina Magnell: ”Fick mig att må jättedåligt”

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
1 av 3 | Foto: SVT
Carolina Magnell som Dolly Style-Molly

Den tidigare medlemmen Carolina Magnell anklagar grundarna för att ha pushat henne till att ta adhd-medicin.

Det berättar hon om i SVT:s dokumentärserie ”Dolly Style-fabriken”.

– Man tyckte att adhd-medicin skulle rädda mitt välmående, säger hon.

I den sista delen av SVT:s dokumentärserie ”Dolly Style-fabriken” berättar Carolina Magnell, 22, om sina upplevelser av tiden i popgruppen – något som började bra men successivt blev värre och värre.

Bland annat anklagar hon grundarna Palle Hammarlund och Emma Nors för att försöka pusha henne till att börja ta medicin för sin adhd.

– Innan jag började i Dolly Style visste man att jag hade adhd. Adhd:n har varit min starka sida som artist, den har gjort väldigt mycket gott för mig. När jag inte mådde bra så blev det att man tyckte att adhd-medicin skulle rädda mitt välmående, säger Carolina Magnell i SVT.

”Min kropp började säga ifrån”

Hon berättar vidare att hon som ung provade att ta medicin för sin adhd, men upptäckte att de snarade hämmade än hjälpte henne.

– Mediciner tar bort den jag är och jag vet att jag inte hade kunnat jobba om jag gått på starka mediciner.

– Början och mello är något jag vill minnas för livet, men resten vill jag bara förtränga. Först att man började pusha mig till att ta mediciner och när det inte funkade och jag började säga ifrån och min kropp började säga ifrån, jag kunde kräkas hela vägen in till en spelning, blev det att man försökte frysa ut mig.

Ångrar sin medverkan

I dag ångrar Carolina Magnell att hon inte lämnade gruppen tidigare.

– Det har tagit jättelång tid för mig att återhämta mig. Jag var deprimerad i två år efter Dolly Style och gjorde ingenting alls med mitt liv. Det är först nu jag börjat ta tag i mina studier.

Nöjesbladet har sökt grundaren Emma Nors för en kommentar – utan resultat. Hon har tidigare bemött kritiken på sociala medier, där hon bland annat skrivit:

”Jag kan inte annat än beklaga det djupt olyckliga försöket från SVT att svartmåla och vinkla allt det hårda arbete som jag, nuvarande medlemmar och alla runt omkring har lagt ner i projektet. Ett tydligt tecken på detta är att SVT enbart har låtit tidigare medlemmar som ej längre medverkar i gruppen att uttala sig”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN